Koju vrste treninga trebate izbjegavati ako vam je cilj smršaviti?

Trener poznatih osoba, Harley Pasternak, kaže kako ga živcira trend vježbanja yoge i pilatesa u svrhu mršavljenja i topljenja masnih naslaga…

Naravno da je dobro i prije svega poželjno isprobati sve oblike treninga i pronaći onaj koji vam najviše odgovara i pruža željeni učinak, s obzirom na ciljeve koje smo sebi zadali. No, ako je vaša namjera smršaviti i skinuti masne naslage, neke oblike treninga biste u svakom slučaju trebali izbjegavati jer biste se mogli razočarati kada su u pitanju željeni rezultati.

Po tom pitanju izjasnio se trener, ponajviše poznatih osoba i nagrađivani autor Harley Pasternak koji je nedavno izjavio kako ga u posljednje vrijeme jako nervira trend vježbanja yoge i pilatesa u svrhu gubljena na težini i rješavanja masnih naslaga.

Naravno da ti treninzi imaju svoje prednosti i vrijednosti, kao što su snaga, definiranje oblika tijela, tonus i fleksibilnost\” no, ništa od toga neće biti dovoljno efektivno kako biste smršavili. \”Morate se aktivno kretati, morate hodati\” kaže i ističe kako je dnevno hodanje jedna od jako dobrih tjelovježbi za gubljenje na težini. Poručuje i kako ne morate u potpunosti napustiti yogu ili pilates ni u kojem obliku, ali da ćete se neželjenih, nakupljenih masnoća i kilograma na tijelu riješiti drugim, aktivnijim oblicima treninga (pritom podrazumijeva kardio) pa bilo to i samo spomenuto svakodnevno hodanje.

(buro247)