Koja je tajna brazilskog feniranja?

Brazilsko feniranje je apsolutni hit u svijetu, ali i kod nas

Dovoljan je samo jedan tretman brazilskog feniranja da vaša kosa ponovno zablista i bude kao iz snova…

-Tretman sadrži više faza i traje oko sat – dva, u zavisnosti od gustine kose. Frizer na kosu nanosi keratin, koji je sastavni dio ljudske dlake. Pod viskom temperaturom i korištenjem specijalnih pegli keratin se zaključava u dlaku hidrirajući je i dajući joj visok sjaj – objašnjavaju frizeri…

Brazilsko feniranje nije hemijski proces, radi se o postupku vraćanja keratina u kosu (ljuskica od kojih je kosa građena). Keratin se gubi čestim hemijskim i termičkim procesima, a kada se kosa napuni keratinom, ona postaje ravnija, teža, zdravija, sjajnija i zaglađenija te ju je zbog težine lakše oblikovati.

Tokom brazilskog feniranja prvo se opere kosa šamponom, koji će je dubinski očistiti. Kosa se potom raščešlja, te se kistom nanese tekući keratin na svaki pramen.

Nakon toga kosa se osuši i isfenira potpuno ravno, te svaki pramen prođe dva puta peglom kako bi pod uticajem  topline keratin što dublje ušao u svaku dlaku.

Proces brazilskog feniranja traje oko sat, sat i po ovisno o dužini i gustoći kose. Bitno je kosu ne prati 72 sata.

Bitno je naglasiti da se keratin u kosi zadržava tri mjeseca, što zavisi o stepenu oštećenosti kose i koliko je često hemijski tretiramo i peremo.