Kako olakšati povratak na posao nakon godišnjeg odmora?

Povratak u poslovnu rutinu nakon godišnjeg odmora većini bude svojevrsni šok. No, kako bi se on što lakše mogao podnijeti, poželjeno je barem približno složiti neki plan i organizirati se kako se ne bismo zapali u haos koji bi nas mogao dočekati. No, uspješni poslovni ljudi po tom pitanju imaju nekoliko sugestija i savjeta koji bi vam u tim situacijama mogli pomoći i olakšati stanje koje ćete zateći…

I tako, sada kad ste se konačno vratili (iako ste mislili da se to nikada neće dogoditi) vjerojatno vam je jasno kako se one neriješene stvari i zadaci s vaše to do liste nisu riješile same. Idealan je trenutak da se tako svježi i odmorni uhvatite s njima u koštac i konačno to skinete sa svoje grbače.

S obzirom na to da ste ispali malo iz radne okoline, dobro bi bilo da provjerite svoj nadolazeći raspored, možda čak i dvaput kako vam ne bi nešto promaknulo. Nemojte, puno toga istovremeno natovariti po povratku, kako se ne biste izgubili u svim tim obavezama i sastancima. Rasporedite stvari po važnosti, sigurno se ne mora odmah sve riješiti.

Isto tako, informirajte se kod kolega šta ste sve propustili i šta biste sve trebali znati o periodu kada vas nije bilo. Javite se svojim saradnicima i svima onima za koje smatrate da bi bilo dobro da znaju da ste se vratili, ako možda nešto trebaju  ili očekuju od vas.

OK, vaš inbox je vjerojatno zatrpan. Ne brinite. Dovoljno ga je na prvu letimično pregledati i označiti mailove koji su vam prioritetni. Počnete ih redom rješavati jedan po jedan. Ne morate odmah svima odgovoriti, ali bitno je krenuti kako biste sortirali i odvojili bitno od nebitnog, buro247

I kako je bitno da se na godišnjem odmoru u svakom pogledu isključite i zaboravite na neko vrijeme na posao i radne obaveze, isto tako je bitno da kad se na posao i vratite da se čim prije aktivirate i ubacite u radni mod te aktivno nastavite tamo gdje ste i stali, ali naravno, puno odmorniji, energizirani i puni elana. Jer realno, ne možemo živjeti od godišnjeg do godišnjeg, to naprosto nema smisla, ali tu tranziciju itekako možemo sami sebi olakšati.