Kako napraviti pletenicu na stranu u pet koraka?

 

Ako imate pramenove koji ispadaju ili su prekratki, uvijte ih te osigurajte s ukosnicom

Pletenica na stranu idealna je ljetna frizura jer ju je jednostavno za napraviti, a kosa je sakupljena i tada se ne lijepi po vratu te je možete nositi na posao, plažu ili tokom večernjeg izlaska. Kako biste napravili pletenicu na stranu sve što trebate je slijediti ovih pet koraka…

Razdijelite kosu

Kada se pravi pletenica na stranu onda je bolje i razdijeliti kosu na stranu, jer ćete tako postići onaj klasični izgled koji nećete moći dobiti s razdjeljkom na sredini.

Koristite šampon za suho pranje i sprej za teksturu kose

Ako vam je kosa neoprana ili masna, našpricajte korijen kose šamponom za suho pranje i dobro ga umasirajte. Zatim ostatak kose, odnosno dužinu od ušiju prema vrhovima pošpricajte sprejom za teksturu neovisno o tome je li kosa čista ili neoprana.

Korištenje takvog spreja je potrebno kako bi lakše obuzdali kosu te kako bi spriječili neke dijelove i pramenove od ispadanja iz pletenice.

Sakupite kosu na stranu

Lagano sakupite svu kosu na jednu stranu te sredinu kose prislonite uz zatiljak vrata, iza ušne resice ili malo niže od toga. Od tog dijela ćete početi plesti kosu.

Ako imate pramenove koji ispadaju ili su prekratki, uvijte ih te osigurajte s ukosnicom. Nakon toga možete početi s pletenjem kose.

Podijelite kosu u tri dijela i ispletite pletenicu

Nakon što ste sakupili kosu, podijelite je u tri dijela i počnite ih plesti. Kosu nemojte plesti dok samog kraja, već zavežite pletenicu prije toga tako da mali dio kose ostane raspleten kako bi frizura izgledala ležernije.

Ako imate tanku ili kraću kosu onda biste trebali plesti čvrsto, a ne toliko opušteno. Naime, čvrstim pletenjem povećat ćete broj rotacija dijelova kose zbog čega će se pletenica vizuelno činiti dužom i punom volumena.

Dobro učvrstite pletenicu

Obična gumica za kosu neće najbolje držati pletenicu na mjestu čitav dan te je moguće da i sklizne s kose. Naime, najbolji način za učvrstiti pletenicu je elastičnom mini gumicom za kosu.

(Zadovolja hr.)