Kako do idealnog kupaćeg kostima

Sezona kupanja je počela i mnogi jedva čekaju odlazak na zasluženi godišnji odmor, zato je pravo vrijeme da svoje stare modele kupaćih kostima zamijenite novijim, boljim i atraktivnijim.  U toj potrazi mi ćemo vam biti najbolji saveznik i samo za vašu figuru pronaći idealan kupaći kostim koji će na tijelu istaknuti sve vrline, te prikriti mane. Ako niste sigurni šta odabrati, cvjetiće, neobične geometrijske oblike, pruge ili šare samo slijedite naše savjete i ljeto će biti vašoj strani

Kada odabrati jednodijelni kupaći kostim?

Iako je u eri bikinija jednodijelni kupaći već pomalo zanemaren, ipak u određenim situacijama može biti pun pogodak. Odlični su ako želite vizualno smanjiti stomak, a pokazati stražnjicu, grudi i bokove. Idealni su za dame koje žele izbalansirati svoju siluetu.

\"\"

Idealan model za dame s manjim grudima

\"\"

Birajte dvodijelne kupaće kostime jakih boja i uzoraka koji su u gornjem dijelu obogaćeni raznim volančićima ili naborima koji će vaše poprsje učiniti vizualno većim. Neizostavni su oni modeli čiji je gornji dio postavljen, te ima „push up“ efekt, kao i „banana“ modeli koji su idealni za žene s manjim grudima. Izbjegavajte jednobojne nepostavljene trokutiće.

Modeli za dame s većim grudima

Vlasnice većih grudi trebaju birati kupaće kostime koji su u gornjem dijelu pojačani žicom. Predlažemo vam da birate gornji dio koji se, primjerice, veže oko vrata i koji će dati podršku vašim grudima, pritom vizualno izdužujući figuru. Izbor boja bi trebao biti usmjeren prema tamnijim bojama. Preporuka su svakako jednodijelni kupaći kostimi, a u slučaju dvodijelnog gornji dio bi trebao imati dodatnu traku ispod grudi. Izbjegavajte volane i nabore, upadljive uzorke, te trokutaste varijante s tankim trakama.

SAVJET: Ako ste kojim slučajem primijetili višak u struku fokusirajte se na grudi i noge, a saveznik neka vam bude tankini. Mada možete potražiti i kostime sa seksi dekolteom – v ili srcolikim izrezom – koji će odvratiti pažnju od struka.

Ako ste niži tip

Kod djevojaka koje imaju kraći torzo ili noge, iluziju izdužene figure postići će kupaći kostim koji je visoko izrezan na bedrima. Isti efekt također mogu postići i s kupaćim kostimom s uzorkom vertikalnih pruga. Po mogućnosti izbjegavajte bokserice i bikini gaćice sa suknjicama, koje će noge vizualno učiniti još kraćima.

\"\"

Za visoke djevojke

Za visoke djevojke preporučljivi su svi kupaći kostimi intenzivnih boja i uzoraka, od kojih su svakako najbolji izbor horizontalne pruge. Možete se poigrati i s raznim upadljivim materijalima poput kristala, mašnica i ukrasnih lanaca, a obavezno izbjegavajte vertikalne pruge, te tamne i jednobojne kostime.

Za kruškoliki oblik tijela

Vrlo raskošan donji dio, s naglašenim bokovima, bedrima i stražnjicom zahtijeva poseban tip kupaćeg kostima, zato isprobajte kostime s vrlo upadljivim gornjim dijelom; šljokicama, cvjetnim uzorcima i sl., a u luku zaobiđite male bikini gaćice s istim takvim uzorcima. Bitno je podignuti pogled prema grudima, zato gaćice moraju biti dobro i jednostavno krojene, te po mogućnosti jednobojne.

Ako imate oblik pješčanog sata

Vi ste prave sretnice i odlično ćete izgledati u kupaćim kostimima smjelih boja, koji će istaknuti vaše obline. Žene s građom pješčanog sata imaju uzak struk, te istaknute obline u grudima i bokovima. Idealan je odabir dvodijelni kupaći kostim, gornji dio u obliku popularnih trokutića, a donji s vezicama na bokovima. Također retro modeli, koji su hit ove sezone, izvrsno stoje ženama s oblinama, jer prekrivaju nedostatke, a vizualno izdužuju noge.

SAVJET: Veoma je važno da odaberete kupaći kostim koji je tačno vašeg broja i nigdje se ne urezuje.

Nakon što ste saznali koji modeli odgovaraju vašem obliku tijela, spremni ste za shopping koji će biti užitak i ništa više. A tek ono zadovoljstvo kada se ispružite na vrelom morskom pijesku…