Jedan radni dan sa Ejlom Bavčić

Prvakinja drame Narodnog pozorišta Sarajevo široj javnosti predstavila se i brojnim televizijskim i filmskim ulogama. Nakon 40-ak uloga u matičnoj kući, te brojnim projektima, kao i rada na ASU, vlasnica je i desetak priznanja i nagrada. Ističe kako ima fleksibilno radno vrijeme, tako da nema ustaljen dnevni ritam. To joj ostavlja dosta slobode kod planiranja privatnih obaveza, ali podrazumijeva i to da probe ili snimanja može imati  danima u nizu, kako tokom sedmice, tako i vikendom. Zbog svega toga nema osjećaj, kaže, za rutinu niti jasno određenu svakodnevnicu. Zapravo, kaže iskreno, često se desi da ne zna ni koji je dan u sedmici…

\"\"

6:45

– Buđenje. Mislim da je važno odvojiti bar 15 minuta na početku dana u nekoj vrsti opuštanja- koja će nas pripremiti za dan i omogućiti nam da ga provedemo u miru.

 7:15

– Već je vrijeme za spremanje užine, te odvođenje mlađeg djeteta u školu.

\"\"

8:15

– Kafa i spremanje za probu, koja, ako je tog dana imam, počinje u 10.00 sati. Ako ne, onda slijedi pijaca i odlazak u teretanu u koju nastojim da idem pet puta sedmično. Velika sam zaljubljenica tjelovježbe, pa sam nedavno dobila i certifikat instruktorice pilatesa.

11:00

– Kafa sa roditeljima. Uživam u tim trenucima bliskosti.

 14:00

– Ako sam  tog dana imala probe u pozorištu, u ovo vrijeme završavamo. Dolazim kući, slijedi spremanje ručka. Nastojim se hraniti zdravo i nije mi teško kuhati za svoju porodicu, što nije obavezno svaki dan .

\"\"

16:00

– U četiri idem po sina  u školu. Obično nakon toga odlazimo zajedno u parkić.

 17:30 

– U ovo vrijeme smo uglavnom svi kod kuće. Tada se svi okupimo i razgovaramo o proteklom danu.

 19:00 

– Ako nema predstave, onda sam  u kući sa svojom divnom djecom i suprugom ili u svom malom i najdivnijem krugu prijatelja. Ako igramo tog dana već od  17.00 sati sve je rezervirano za pozorište.

\"\"

23:00

– Vrijeme je za odlazak u krevet. Ne znam kako bih nazvala ovu moju sličicu rutine, ali sigurno ne svakodnevnica, jer svaki dan mog života je drugačiji i lijep na svoj način. Samo je  buđenje u isto vrijeme jedina konstanta.

\"\"