Jedan radni dan sa Amrom Tufo

Amra Tufo karijeru je počela prije 20 godina, kada je radila kao savjetnik za ljepotu u parfimeriji luksuznih kozmetičkih proizvoda. Nakon četiri godine rada prelazi u distributersku kuću koja se također bavi distribucijom luksuznih proizvoda, ali ovaj put na poziciji unapređenja prodaje i poziciji trening managera za cijelo prodajno osoblje na teritoriji BiH. Godina 2013. je značajna prekretnica u njenoj karijeri, jer početkom iste prelazi u Loreal, najjaču kozmetičku kompaniju na svijetu. Danas je na funkciji Retail Education and Service Manager u kompaniji Loreal. Zadužena je za pet zemalja regije – što podrazumijeva edukaciju kompletnog prodajnog osoblja, Ba management Loreal Luxe tima i prodaju fokusiranu na krajnjeg potrošača…Evo kako izgleda njena svakodnevnica…

Foto: Muamer Kolar

8:00

– Buđenje uz uvijek iritantan alarm mobitela (smijeh), jer nikad nisam bila jutarnji tip, ali šta se mora, mora se.

8:30

Nakon laganog doručka i spremanja, krećem na posao, gdje u miru i tišini intenzivno razmišljam o dnevnim obavezama…

9:00

– Dolazak na posao i prva jutarnja kafa s kolegama. Rezimiramo prethodne važne događaje i fokusiramo se na nove, koji mi uvijek daju novu energiju i čine me inspirativnom čak i onda kad mislim da inspiracije više nemam, jer posao u internacionalnoj kompaniji uvijek nas tjera da idemo dalje, da nikad ne odustanemo i da uvijek imamo da naučimo nešto novo.

9:30

– Uzimam svoj radni rokovnik i analiziram dnevne obaveze koje moram završiti taj dan, uz mnoštvo e-mailova koji uvijek čekaju na što brže odgovore.

10:00

– Period kada kreću sastanci… Uvijek kažem da je dobra stvar što su za vrijeme pandemije koronavirusa sve aktivnosti prebačene na online način rada, pa tako i većina sastanaka što u mnogome olakšava dnevne obaveze na poslu.

12:00

– Vrijeme je za ručak u jednom od sarajevskih restorana, jer me hrana i kafa uvijek odmore i pripreme za ostatak dana.

17:00

– Ubrzo se bliži i kraj radnog vremena, ali samo ako je sve po planu i nemam dodatnih poslovnih aktivnosti, što često nije slučaj. Vraćam se svom radnom rokovniku i bilježim sve ono što je planirano da se završi sutra…

17:30

– Zahvaljujući blizini stanovanja, u odnosu na kompaniju u kojoj radim, već u ovom periodu sam kući. Slijedi najdivniji mamin ručak, razgovor o tome kako je koja provela dan i kratki odmor.

20:00

– Večer je rezervirana za druženje s mojim dragim prijateljicama s kojima se često viđam, uz uvijek interesantno druženje i razgovor pun smijeha i zabave.

23:00

– Vrijeme je za spavanje, ali ne i u mom slučaju! Kao što sam napomenula, nisam jutarnji tip, ali zato noću, u udobnosti svog kreveta, čitam sve dnevne i aktuelne novosti, nakon čega utonem u san. Često ne smijem ni pogledati na sat…