Džena Zeničanin: Nova energija za profesionalne izazove

Popularna televizijska voditeljica, nakon gotovo tri decenije na  televiziji Hayat, već šest mjeseci uposlenica je sektora marketinga Javnog preduzeća Sarajevo. Za naš magazin govori o novom angažmanu…

\"\"

Piše: Zana Kološ-Mulabdić

– Mislim da svaki čovjek, bez obzira na profesiju kojoj pripada, treba biti najprije iskren prema sebi, zatim okruženju i donositi racionalne odluke. Raditi u medijima u kontinuitetu 26 godina bilo je divno, ali i zahtjevno. Na televiziji sam odrasla, stekla iskustvo, upoznala predivne kolege, ostvarila se kao žena i majka i imala zonu komfora. Radilo se mnogo kako bismo održali kvalitet i kontinuitet. Bilo je teških dana, ali mnogo više lijepih trenutaka – priča nam Džena Zeničanin, nekadašnje omiljeno lice televizije Hayat, a sad već pola godine uposlenica sektora marketinga Javnog preduzeća Sarajevo…

 Najemotivniji trenutak

– Shvatila sam da je vrijeme da ustupim mjesto mlađim kolegama. Vjerujem da mladi mogu donijeti novu energiju i viziju televizijskog sadržaja. Najemotivniji trenutak bio je kako saopćiti odluku menadžmentu s kojima sam dijelila  dobro i manje dobro godinama. Bilo je teško, ali evo preživjela sam. A, prijatelji ostaju prijatelji, bez obzira gdje ste.

A, kad odlučiš da izađeš iz zone komfora – otvore se novi prostori djelovanja i novi izazovi, kaže Džena,

– Tako je bilo i u mom slučaju. Otvorila se pozicija u marketing sektoru u JP Sarajevo. U isti sam  tren shvatila da je to pozicija koju želim. Dobila sam priliku raditi u novom poslovnom okruženju u JP koje upravlja najatraktivnijim lokalitetima u gradu Sarajevo, a to su Vijećnica,  Sarajevska žičara i Bijela tabija. Moja obaveza je osmišljavanje novih sadržaja, sve vrste marketinških komuniciranja, uz promotivne aktivnosti. Upravo se spremam za učešće na sajmovima turizma na kojima ću prezentirati sve potencijale naših atrakcija. I da, zanimljivo je da sam prije nekih 20-ak godina sebi rekla – u stilu voljela bih raditi u ovoj divnoj zgradi – i danas sam evo upravo u Vijećnici.

\"\"

Na prvom mjestu

Na novom radnom mjestu je, kaže, poslovno ispunjena i sretna.

–  Ima mogućnost da se razvijam. To je mali kolektiv koji zasta radi odličan posao. Kolege su me lijepo prihvatile. Ja sam osmislila nove sadržaje, kao i mogućnosti za zainteresirane klijente. Mislim da sam donijela novu energiju. Iskoristila bih ovu priliku da najavim i velike promjene na lokalitetu Trebevića, nešto što sam lično smatrala da odavno nedostaje, a to je bogatiji sadržaj za posjetitelje ove planine. Već sada sam ispunila plan za 2023. godinu, ali idemo dalje raditi i stvarati nove prilike. Istina je da imam više vremena. Stižem na sve, ali to je i ranije bila stvar dobre organizacije. A, porodica je kao i uvijek i danas na prvom mjestu.