D\’s CollArs: Unikatne vezene haljine za razigrano ljeto

Svaki dan, zahvaljujući društvenim mrežama, vidimo nove modne komade vještih kreativaca koji, u želji da se izdvoje iz mase, rade prekrasne unikatne stvari. Tako je i sa brendom D\’s CollArs čije su nas haljine osvojile na prvi pogled. Unikatni vez na laganom ljetnom platnu vraća nas u neka davna vremena puna stila i romantike

Priredila: Andrea Tomašević Kolenda

FOTO: Edvin Kalić

– D\’s CollArs brend je nastao u momentu kada moje kćerke, koje su se tad još školovale i nisu zarađivale svoj novac, nisu mogle priuštiti neke stvari koje bi vidjele ili zamislile. Tako su prvobitno nastale kragne ukrašene perlicama koje su u tom momentu bile veliki hit – svoju priču počinje osnivačica Edina Hodović čije ogrlice zasigurno ima svaka fashionistica.

\"\"

Od kragni su nekako logičnim slijedom nastale ogrlice kako one za najsvečanije prilike, tako i one za svakodnevne, pa čak i poslovne varijante. Za sve što je nastajalo tada, pa i danas, inspiracija su joj bile dame koje su od prvog dana vjerne njenom radu i koje su uveliko doprinijele svojim molbama i idejama.

– Upravo zbog toga počinju nastajati i vezeni motivi, kako na haljinama tako i na svemu drugom, u želji da svim onim damama koje u našem okruženju sebi ne mogu priuštiti Dolce&Gabbana komad, mogu D\’s CollArs. Motivi koje vezem su različiti; od cvjetnih, životinjskih pa do svih onih koje našim vjernim damama predstavljaju neku njihovu priču i simbol. Zato su svi motivi različiti, nikada ponovljeni, kako bi naše dame imale nešto svoje i unikatno. U budućnosti će sigurno nastajati mnogi zanimljivi komadi, inspirirane stvarnim ženama, modnim pistama, streetstylom, modnim časopisima, životnim svakodnevicama – ističu iz kreativnog tima D\’s CollArs brenda.

Za nastanak haljine potrebno je oko sedam dana; od nabavke materijala preko veza pa do šivanja same haljine.

Naravno uvijek sam fleksibilna i nastojim izaći u susret svim damama koje trebaju moje komade za posebne prilike pa se trudim ispoštovati dogovorene rokove i njihove posebne dane začiniti unikatnim komadima – objašnjava Edina.

Vez je motiv koji će D\’s CollArs preferirati sve dok traje ljeto što ne znači da neće biti i na jesenjim i zimskim kreacijama. Svima treba jedna posebna haljina golih ramena, top, ogrtač preko omiljenog kupaćeg kostima ili sličan komad koji će nas izdvajati od ostalih.