Da li biste se usudili raditi u ovakvom uredu?

Jedan španski umjetnik je svoj ured zamislio i konstruirao na posve neuobičajenoj lokaciji

Fraza koja kaže da mašta ne poznaje granice se uvijek iznova pokazuje tačnom. Posljednji primjer koji svjedoči tome u korist dolazi iz svijeta dizajna i umjetnosti.

Naime, Španac Fernando Abellanas je prvo napustio svoj posao vodoinstalatera, kako bi se u potpunosti mogao posvetiti svojoj prvoj ljubavi, umjetnosti. Nakon toga je trebao pronaći i prostor u kojem će raditi, odnosno u kojem će napraviti svoj umjetnički studio, a rješenje za koje se odlučio je oduševilo mnoge.

\"\"

I dok nema ništa neobično u tome da umjetnici rade u opuštenijim ili nekonvencionalnijim sredinama, Fernando Abellanas je svoj studio projektirao ispod mosta. No, čak niti to nije najneobičnije u cijeloj priči, budući da se ured ne nalazi na tlu, već visoko u zraku.

\"\"

Sto, stolica i personalizirane police sa slikama su pričvršćene za betonski most, dok ostatak studija doslovno dovozi putem jedne sasvim posebne konstrukcije. Kako sam kaže, privlači ga osjećaj izoliranosti u velikom gradu kakav je Valencia. No, tačnu lokaciju ne želi otkriti. U nastavku pogledajte o čemu se točno radi i kako sve to skupa izgleda u praksi.

(buro247)