Čoko keksići koji se ne peku!

Za pripremu odličnog doručka ili deserta trebat će vam samo jedna posuda, kašika i lim za pečenje… Ako dan volite započeti nečim slatkim, ovo je idealan recept za vas. Riječ je o čoko zalogajima od zobenih pahuljica, bademovog mlijeka i kikiriki maslaca, koji su zaslađeni medom. Možemo ih zvati i brzinskim keksićima koji se ne peku.

Naravno, uvijek možete ubaciti i malo nasjeckane čokolade ili, primjerice, lješnjaka. Pripazite samo da prilagodite i količinu kokosovog ulja, odnosno kikiriki maslaca. Sastojci su dovoljni za pripremu 12 keksića. Imajte  na umu da ostatak možete prebaciti u plastičnu vrećicu ili posudu te čuvati u  zamrzivaču do tri mjeseca.

Sastojci:

60 g meda

60 g kokosovog ulja

60 ml bademovog mlijeka

2 kašike kakaa

70 g kikiriki maslaca

150 g zobenih pahuljica

prstohvat soli

Priprema:

Pomiješajte med, kokosovo ulje, bademovo mlijeko, kikiriki maslac, dvije kašike kakaa i sol. Kuhajte na laganoj vatri, uz miješanje, dok se svi sastojci ne sjedine. Sklonite s vatre kad se pojave mjehurići.

U toplu smjesu umiješajte zobene pahuljice. Dobro promiješajte. Oblikujte 12 kuglica i rasporedite ih po podlozi koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Stavite u frižider na barem pola sata.

Prijatno!

 

Izvor: gastro.24sata.hr