Proljeće je idealno vrijeme za tortu od jagoda
Potrebni sastojci za koru:
– 250 gr mljevenog keksa (Oreo),
– 100 gr otopljenog putera
Potrebni sastojci za fil:
– 400 gr čvrstog jogurta,
– 600 gr jagoda,
– 1 vanilin šećer,
– 2 želatine,
– 150 gr šećera u prahu,
– 400 ml slatkog vrhnja
1. Koru pripremamo tako što sjedinimo keks i puter, stavimo u kalup (23 cm) i oblikujemo koru. Ostaviti u frižider dok pripremimo fil.
2. Fino sjediniti čvrsti jogurt i jagode, a zatim dodati 2 želatine (pripremljene prema uputstvu na vrećici), 1 vanilin šećer i šećer u prahu.
3. U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku, a zatim joj postepeno dodavati smjesu sa jagodama dok sve fino ne sjedinimo.
4. Fil sipati u kalup preko kore i oblikovati.
5. Dekorisati po želji
Cijeli proces izrade – potražite na youtube kanalu.