Bolji život: Pet boja za sretniji, ugodniji i kreativniji dom

Osim što utječu na raspoloženje, te govore puno o našoj ličnosti, bojama možemo kreirati sretniji dom. A, u kojim se nijansama najsretnije živi pročitajte u nastavku

1. Žuta

\"\"
Boja sunca i sreće. Znanstveno je dokazano da se pod njenim utjecajem podiže razina hormona sreće, serotonina u tijelu. Ovo je definitivno najbolja boja za bolje raspoloženje. Također, potječu i kreativnost, bez obzira koliko je intenzivna nijansa. Žutim detaljima najbolje je urediti spavaću sobu i toalet.

2. Zelena

\"\"

Pantone je svijetlozelenu greenery nijansu proglasio bojom godine. Zelena oponaša prirodu; u svijetlijim nijansama opušta i pozitivno djeluje na koncentraciju, a intenzivnija nijansa potječe na akciju. Ova boja savršeno povezuje unutrašnjost s okolinom.

3. Plava

\"\"

Plava je umirujuća i tako djeluje na um i tijelo, bez obzira na nijansu. Simbolizira povjerenje, a oni koji vole plavu u svojim domovima, ljudi su na koje se može osloniti. Općenito, u plavim interijerima radi se bolje jer smo smireniji i fokusiraniji. Najbolje pristaju kupaonicama, radnim sobama i spavaćim sobama.

4. Ružičasta

\"\"

Nježna ružičasta u domu će stvoriti topao ugođaj, a to je i boja ljubavi i senzualnosti. Želite li da vaš dom zrači optimizmom, odaberite jarko ružičastu – zabavna je, pršti energijom i potiče kreativnost. Najčešće ju nalazimo u dnevnim sobama i blagovaonicama.

5. Crvena

\"\"

Ova odvažna boja ulijeva povjerenje i u dom će sigurno unijeti optimizam. Također, crvena je boja vitalnosti. U dnevnom boravku stvorit će atmosferu dobrodošlice, a u hladnijim danima dom uređen crvenim detaljima doimat će se toplijim.

(Zadovoljna.hr)