BioMD organska kozmetika: Pružite svojoj koži prirodnu i kvalitetnu njegu  

Dr. Hana Helppikangas dobitnica je više vrijednih priznanja u svojoj struci

BioMD proizvodi su do 100% prirodni i formulirani s prirodnim aktivnim sastojcima koji su potpuno kompatibilni s kožom i potkrijepljeni kliničkim ispitivanjima

Renomirana prim. mr. sc. Hana Helppikangas, dr. med. specijalist dermatovenerologije, donosi nam iskustva s BioMD organskom kozmetikom. BioMD je inovativna njemačka kompanija koja donosi revoluciju u prirodnoj njezi kože.

BioMD proizvodi su do 100% prirodni i formulirani s prirodnim aktivnim sastojcima koji su potpuno kompatibilni s kožom i potkrijepljeni kliničkim ispitivanjima. Proizvodi su dermatološki ispitani i pogodni za osjetljivu kožu te nude ciljanu njegu za najčešće kožne probleme poput rosacee, paukolikih vena, tamnih mrlja na koži, podočnjaka i uraslih dlačica.

\"\"

Uz BioMD, možete očekivati ​​blistavu i zdravu kožu koju ste oduvijek željeli.

O BioMD proizvodima razgovarali smo s prim. mr. sc. dr. Hanom Helppikangas, jednom od vodećih stručnjakinja za dermatokozmetologiju i dobitnicom više vrijednih priznanja.

\"\"

Dr. Helppikangas, šta biste Vi, kao uvaženi stručnjak na području dermatokozmetike, izdvojili kao najveće kvalitete BIOMD organske kozmetike?

– Najveća kvaliteta i ono po čemu se BioMD izdvaja od drugih je i do 100% prirodna i organska kozmetika koja pokriva sva područja njege kože. Većina BioMD proizvoda je veganska, odnosno ne sadrži sirovine životinjskog porijekla i proizvodi nisu testirani na životinjama. Djelatne tvari korištene u proizvodima inspirirane su prirodom i dolaze iz biljaka i njihovih plodova. BioMD provodi klinička i dermatološka ispitivanja koja podupiru svaki proizvod, što garantira djelotvornost, kvalitetu, kompatibilnost i povjerenje kod klijenata.

Koji Vam se BioMD proizvod posebno istaknuo u Vašem radu?

– Teško je izdvojiti jedan iz palete fantastičnih proizvoda. Sve ovisi od same indikacije, odnosno stanja kože. Recimo, generalno jako dobra anti-age kombinacija pokazala se s proizvodima Biotox serum i CollagenBOOST. Za zrelije godine uz ovu kombinaciju ide Forget Your Age krema za lice. Aqua Detox kremu bih uključila u redovnu rutinu svakog lica barem dva puta sedmično. Mnogo osoba ima tamne podočnjake ili se stvaraju kesice ispod očiju, gdje su se idealnima pokazale Eye Bags Away i Circle Cure kreme. Također, i Vein Vanish losion izuzetno je efikasan protiv kapilara i paukolikih vena na nogama.

Biotox serum za lice predstavljen je kao prirodna alternativa botoxu. Kome preporučujete ovaj proizvod i jesu li Vaši pacijenti zadovoljni rezultatima?

– U današnje vrijeme veoma je popularna anti-age dermatokozmetika, kao i tretmani lica. Ja ih također podržavam i radim, ali prvenstveno sam uvijek za što prirodnije tretmane. Biotox serum naišao je na veliku primjenu i zadovoljstvo klijenata upravo zato što se radi o prirodnoj alternativi botoxu.

\"\"

Ingrow Gone losion za uklanjanje uraslih dlačica zvuči kao sjajno rješenje za nadolazeće proljetne dane?

– Polazeći od činjenice da se skoro svaka osoba depilira, posljedično se kod velikog broja osoba javljaju urasle dlačice, tj. pseudofolliculitis koji – ako se ne liječi – jako često prijeđe u pravi folliculitis, pa čak i u furuncle i apscese. U svojoj svakodnevnoj praksi se susrećem sa tim. Dosadašnja iskustva sa BioMD Ingrow Gone losionom donijela su dobre rezultate po pitanju uspješnosti rješavanja problema.

 

\"\"

Možete li nam preporučiti neke BioMD proizvode koje moramo probati?

– Za masniji tip kože preporučila bih BioMD Peel Me Up enzimski piling te CollagenBOOST preko dana, a navečer Biotox serum. Za jako osjetljivu kožu preporučujem 5-in-1 cleanser i Aqua Detox 24h kremu te, u slučaju da pacijent osjeća dodatno peckanje i svrbež, dodala bih First Aid kremu za lice. Za dehidriranu kožu preporuka bi bila HyaluronBOOST preko dana, a navečer Aqua Detox krema. Anti-age rutina zrelije kože bila bi Forget Your Age krema preko dana, a uvečer RetinolBOOST. Za mlađu kožu rutina može biti Biotox serum uvečer, a preko dana CollagenBOOST.

Naravno, najbolje je da se vidi klinički lokalni status kože i odredi rutina za svako lice.