Beauty Brands Event: Kompanija Orbico predstavila kozmetičke novitete u Mikseru

Sinoć (19.10) je u sarajevskom \”Mikseru\” pod palicom kompanije Orbico održan  “Beauty Brands Event”, na kojem su promovirani kozmetički noviteti Max factor i Lifestyle brendova. Prisutni su uživali u druženju, koktelu, zakusci, te fantastičnoj prezentaciji novih brendova…

Foto: Haris Karamehmedović

Moderator je bila Erna Saljević, poznatija kao “Diva’s back”, a pored nje sve prisutne pozdravile su i brand menadžerice Nejla Manov i Ajla Silajdžić, koje su svima poželjele dobrodošlicu i ugodno druženje.

Veliki broj medija i blogera ispoštovali su ovaj događaj, a organizatori su sve goste počastili prigodnim poklonima.

Podsjećanja radi, Max Factor, jedna od svega nekoliko vodećih kozmetičkih kompanija svijeta,  osnovan je početkom 20. stoljeća od strane istoimenog kozmetičara porijeklom iz Poljske. Gospodin Max Factor izmislio je Colour Harmony koncept i dijagnostiku koja je personalizirala make-up za žene u skladu s bojom njihovog tena, crta lica i boje kose. Usprkos toga što su njegovi proizvodi i tehnike dobili mnogobrojne holivudske nagrade i priznanja i privukle mnoštvo klijentele iz redova najpoznatijih glumaca tog vremena, ideja vodilja gospodina Max Factora je ta da svaka žena može izgledati glamurozno ako joj se da pravi alat i proizvod kao i potrebne vještine u ruke.

Zaostavštinu gospodina Max Factora nastavlja voditi cijela zajednica make-up artista na čelu s Pat McGrath, najutjecajnijim make-up artistom svijeta i Glavnim kreativnim Max Factor dizajnerom. Brend važi za moderan, glamurozan i inovativan make-up koji transformativne vještine umjetnika šminkanja daje u ruke svake žene u bilo kojem dijelu svijeta – omogućavajući im kreirati vlastiti glamur svakoga dana.