Angelina Jolie: Rezidencija sa šest spavaćih soba i 10 kupatila

Glumica i njeno šestero djece sigurno će uživati i Griffith opservatoriju, odakle se pruža veličanstven pogled na Pacifik, trpezariji u kojem dominira namještaj od mahagonija, zavijenim unutarnjim stepenicama, dnevnom boravku s kaminom, te biblioteci gdje se police s knjigama prostiru od poda do plafona

Priredila: Lejla Lojo-Karamehmedović

Holivudska glumica Angelina Jolie definitivno je odlučila nastaviti dalje nakon što je ostavila svog supruga Brada Pitta. U braku su bili dvije godine, a njihova veza trajala je punih 10 godina. No, ništa nije bilo dovoljno jako da sačuva njihovu ljubav. Angelina i Brad imaju mnogo zajedničkih nekretnina, a iako se spekuliralo kako će se popularna glumica doseliti u London, čini se da je promijenila tu odluku.

Jedna od najljepših žena na svijetu kupila je luksuznu rezidenciju koja je nekada bio u vlasništvu holivudskog reditelja Cecila B. DeMillesa, a koji je smješten u Los Angelesu. Tako da će neko vrijeme, barem dok traje proces razvoda, živjeti u istom gradu gdje i njen bivši suprug.

Prema stranici koja se bavi procjenom nekretnina, Angelinin novi dom prostire se na više od 1.000 metara kvadratnih površine, što ga čini najvećim i najvišim imanjem u naselju Laghlin Park, poznatom kao omiljenom naselju brojnih celebrityja. Reditelj DeMille živio je na ovom imanju od 1916. godine, pa sve do 1959. a malu kuću pored rezidencije, u kojoj je nekada živio Charlie Chaplin, koristio je kao studio. Angelina Jolie će u svom novom raskošnom domu imati na raspolaganju šest spavaćih soba, 10 kupatila, a prve komšije će joj biti Natalie Portman, Kristen Stewart i Casey Affleck.

Glumica i njeno šestero djece sigurno će uživati i Griffith opservatoriju, odakle se pruža veličanstven pogled na Pacifik, trpezariji u kojem dominira namještaj od mahagonija, kružnim unutarnjim stepenicima, dnevnom boravku s kaminom, te biblioteci gdje se police s knjigama prostiru od poda do plafona. Procjenjuje se da je Angelina za ovo imanje izdvojila blizu 25 miliona dolara.