Ananas – prirodni pojačivač raspoloženja

Jeste li često loše raspoloženi ili imate promjene raspoloženja zbog kojih žudite za nezdravom hranom? Postoji jednostavno, ali ukusno rješenje: Ananas!

Kraljica voća sadrži prirodne pojačivače raspoloženja i može zaustaviti nezdravu želju za hranom. Ne samo da je ukusan nego je i vrijedan – kada je u pitanju prehrana. Ananas je bogat mineralima poput željeza i mangana, te sadrži dosta vitamina C kao i beta karotena. Vrijedan spomena je i enzim bromelain, koji prirodno podržava probavu.

Osim toga, ananas sadrži serotonin i vanilin. Serotonin djeluje kao tvar u mozgu i odgovoran je za zadovoljstvo i dobro raspoloženje. To, također, može pozitivno utjecati na želju za hranom i anksioznost.

Iako je ananas korisno voće za jelo, on također može podržati i vanjski izgled. Svježi sok od ananasa može pomoći u uklanjanju oštećenja od sunca i staračkih pjega. Pronaći ćete dosta kozmetike koja sadrži enzime ananasa koji pomažu u uklanjanju mrtvih stanica kože i ostavljaju vašu kožu blistavom i svježom.

Ideje za recepte

Žuta pulpa ima odličan slatki okus. Savršeno za salate, deserte, smoothieje ali i u soku. Nemojte se ipak ograničiti na slatka jela – zašto ne probati marinadu od ananasa za meso, kari od povrća s komadićima ananasa ili ananas na žaru za zdrav roštilj?