Adi Hodžić u Zenici promovirao knjigu poezije – Udisaj srodnosti

Bh. pisac Adi Hodžić upriličio je promociju knjige Udisaj srodnosti u centru „Ekran“ u Zenici.

– Riječ je o simbiozi poezije koja je dugo sazrijevala kao spoj imaginacije i stvarnog, istovremeno pragmatična i apstraktna. Zbirka prožima i progovara o unutrašnjim previranjima, ljubavi, ranjivosti, srodnosti, čežnji i patnji, s tendencijom izraza kroz slikovit lirski zapis – rekao je Hodžić.
\"\"
Brojna, mahom ženska publika uživala je, uz suze u naletu emocija, u Hodžićevom opusu, tako da je to bila noć inspiracije i jakih osjećanja. Inače, ova knjiga je svojevrsna oda ženi, tako da, osim života koji je nekada siv, nekada ružičast, u intimnim autorefleksijama autor progovara i o ženama koje su dotakle njegov život, vješto bojeći riječima pregršt različitih sudbina.
Autor se dotakao i teme otuđenosti, koja je, nažalost, danas sveprisutna, kako kod pojedinca od samog sebe tako i od drugih.
\"\"
– Možda bismo trebali više da glorifikujemo kao društvo ono što mi u suštini jesmo, društvena bića upućena jedna na druge, a ovi prostori su uvijek odisali bliskošću i toplinom, na čemu su nam drugi zavidjeli, zato ne smijemo dopustiti da to izumre istakao je autor.
Hodžić je do sada promovirao knjigu u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Tuzli i Maglaju, a poslije Zenice, turneja se nastavlja i u drugim bh. gradovima.