Recept za keks s maslacem od kikirikija

Za njihovu izradu ne trebaju vam nikakave posebne vještine, niti puno vremena, ali vam treba ljubav prema kikirikiju i prema suhim, sitnim kolačićima. Kad to imate, uz ovaj recept imate sve što je potrebno za prvu rundu keksića koje možete mijesiti baš svaki dan. Uz ostale sitne kolače neka ovi brzi keksi budu dijelom i vašeg prazničnog stola…

Sastojci:

– 1 jaje
– 125 g maslaca od kikirikija (s komadićima sjeckanog kikirikija)
– 100 g maslaca
– 160 g glatkog brašna
– pola vrećice praška za pecivo
– 100 g šećera

Priprema:

1. Izmiksajte jaje i šećer, dodajte rastopljeni maslac, te maslac od kikirikija.

2. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, pa prosijavanjem dodajte smjesi od jaja i maslaca. Sve dobro izmiješajte, piše zadovoljna.hr.

3. Pleh za pečenje prekrijte papirom za pečenje pa na njega stavljajte kuglice tijesta (vadite kašičicom) pa stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite oko 15 minuta.

Prijatno!