Samra Menzilović: Život u bočicama

Samra Menzilović: Život u bočicama

„La Vie je brend na bh. tržištu koji nam pruža potpuno novi pogled na luksuznu kozmetiku, a koja je must have svakog ljubitelja dermokozmetike“

Poslovni put Samre Menzilović – Ćatić, magistrice  komunikologije, uspješne poduzetnice, influenserice i modela, bio je šarolik, ali, kako kaže, jedino je baš takav bio ispravan, jer je neko ko se zaista 100% daje poslu…

Foto: Sanela Babić

Prva poslovnica

Ova svestrana uspješna bh. dama nedavno je sa svojom poslovnom partnericom Alisom Kazić kreirala liniju od četiri proizvoda koja će obuhvatiti potrebe dnevne i noćne rutine.

– Alisa je magistar farmacije i brine o mojoj koži lica već nekoliko godina, pa smo kroz razgovor došle na ideju da zajedničkim snagama pokrenemo ovaj brend. Realiziranje i testiranje do konačnog proizvoda trajalo je godinu. I uz dosta ljubavi i pažnje nastao je život u bočicama. Mi smo zaposlene žene i volimo lijepu i njegovanu kožu, prije svega, ali zbog tempa našeg života trebamo jednostavnu skin care rutinu, pa smo osmislile četiri proizvoda koja zadovoljavaju noćnu i dnevnu skin care rutinu svake žene. Prva četiri proizvoda koja su izašla ispred La Via su krema (Life), serum (Bright), maska (Soft) i čistač (Clean). La Vie je novi brend na bh. tržištu koji nam pruža potpuno novi pogled na luksuznu kozmetiku – koja je must have svakog ljubitelja dermokozmetike. Ovo je brend koji će neupitno pronaći svoje mjesto na domaćim policama, jer prije svega vodi zaokruženu liniju za njegu i anti-age. La Vie se može kupiti online, kao i u Elis Esthetic Studiju koji se nalazi preko puta šoping centra Aria, uskoro planiramo otvaranje i naše prve poslovnice, ali o tome ćemo detaljnije kada budemo dovele i taj projekat do kraja. 

 Pitali smo je kakav je njen stav o estetskoj hirurgiji…

– Ja sam za sve što nas čini sretnim! Još uvijek nisam imala niti jednu estetsku operaciju što ne znači da neću nekad u budućnosti odlučiti i na taj korak. Estetske korekcije jesam imala i to nisam nikad krila baš iz razloga što želim da žene shvate da je sasvim u redu – sa svojim tijelom raditi što žele i što će ih učiniti sretnim. Sasvim je OK uraditi botox, ali sasvim je OK i ako to ne želite. Ono što nije u redu je da drugima dopustite da odlučuju o vama i donose odluke u vaše ime – kaže Samra ističući da je njen sportski život veoma aktivan zadnje četiri godine.

– Nije tajna da sam se odlučila za EMS trening, jer prije svega imam takav tempo da nemam toliko vremena da provodim u teretani, a u godinama sam kada moje tijelo treba trening i fizičku aktivnost. Inteligentan trening 20 puta je efikasniji od konvencionalnog treninga, vježbate  90% muskulature istovremeno i ubrzavate metabolizam za naredna 72 sata. To je sve ono što je jednoj zaposlenoj ženi treba. 

 Modna industrija

Moda je oduvijek zauzimala bitan dio njenog života, samim tim što je u srednjoj školi završila smjer Likovni tehničar za tekstilni dizajn i dio svog obrazovanja je posvetila modnoj industriji.

– Modne trendove pratim aktivno – međutim ne pratim ih slijepo. Smatram da je moda postala kao fast food i da je u toj brzini izgubila svoju čar, ali kao osoba koja zaista osjeća modu i voli modu, prije svega, držim se toga da se stil ne može kupiti i da treba vremena da se on izgradi. Moj stil je jednostavan, jer iskreno najteže je jednostavno učinit zanimljivim.

Novi proizvodi

– Moj radni dan počinje već oko sedam ujutro kada, kao i svaka mama, spremam djecu za školu. Tek kada ispratim Isaka i Ajku u školu, tada počinje moj radni dan. Veoma sam organizirana osoba tako da je svaki moj dan ispunjen od početka do kraja. Prvo završavam sastanke koje imam s klijentima, a tiču se influensinga i obaveza oko snimanja. Ne volim ništa da ostavljam za sutra, tako da se prioriteti znaju, potom obaveze oko brenda koje zajedno s Alisom rješavamo. Nedavno smo izbacile i dva nova proizvoda, a to su piling za tijelo 2 u 1, piling sa tuš gelom tako da u jednom proizvodu imate dva, kao i maglicu za lice i tijelo. Maglica je sjajna za proširene pore, matiranje kože i hidrataciju. Same radimo marketing, plasiranje proizvoda i zaista moj radni dan nekada traje i do iza ponoći. Međutim ne žalim se, jer sam sve ovo željela i uživam u svakom trenutku.