Ladies In event u Tuzli u znaku borbe protiv raka dojke

Ladies In event u Tuzli u znaku borbe protiv raka dojke

Kao što smo i navikli, tokom proteklih godina – oktobar mjesec i sve Ladies in aktivnosti usmjerene su na komunikaciju podrške ženama heroinama u borbi protiv karcinoma dojke.

Nakon eventa održanog u Sarajevu, poruke podrške poslane su i u Tuzli. Događaj se održao u Loft Teracci – pod sloganom Stand together to fight.

Karcinom dojke je najčešći malignitet u ženskoj populaciji i čini 27% od ukupnog broja novo dijagnosticiranih malignoma, dok je u muškoj populaciji ispod 1%. U našoj zemlji sve je veći broj oboljelih, a statistike kažu da rizik da oboli od karcinoma dojke ima svaka osma žena.

Cilj ovakvih projekata je potaknuti što veći broj žena da misle na svoje zdravlje i učiniti vidljivim žene borce koje nisu odustale od života. Jer, ko može bolje od njih ohrabriti i svojim primjerom pokazati da se vrijedi boriti i da je dobar život moguć i poslije raka dojke.

Centralni dio događaja, svakako, obilježilo je predavanja Alme Tihić – magistrice psihologije i geštalt psihoterapeutkinje – koja je govorila na koji način izbjeći anksioznost i depresiju – koje u većini slučajeva ometaju svakodnevno stanje oboljelih, te koliko je bitno za ženu koja prolazi kroz borbu s bolešću da bude okružena dobrim, pozitivnim ljudima…

Na druženju nisu izostavljene promocije, pokloni, degustacije, networking, muzički performans.

Projekat su podržali:

– Oficijelni partner: Kozmetika Catrice

– Prijatelji projekta: Violeta (We care, Lasta), Prirodna kozmetika Gloria, bioten, Jeruzalem Ormož, Mak Zara Jana

OSTATAK FOTOFRAFIJA POGLEDAJTE OVDJE