ODRŽAN LADIES IN U SARAJEVU: Večer iskrene emocije, podrške i ljubavi

ODRŽAN LADIES IN U SARAJEVU: Večer iskrene emocije, podrške i ljubavi

#STANDTOGETHERTOFIGHT

Kao što smo i navikli, tokom proteklih godina – oktobar mjesec i sve Ladies in aktivnosti usmjerene su na komunikaciju podrške ženama heroinama u borbi protiv karcinoma dojke.

Tako je bilo i sinoć, 18. oktobra – u hotelu Holiday (Caffe In) na ovogodišnjem oktobarskom tematskom Ladies In eventu pod sloganom Stand together to fight.

Karcinom dojke je najčešći malignitet u ženskoj populaciji i čini 27% od ukupnog broja novo dijagnosticiranih malignoma, dok je u muškoj populaciji ispod 1%. U našoj zemlji sve je veći broj oboljelih, a statistike kažu da rizik da oboli od karcinoma dojke ima svaka osma žena.

Cilj ovakvih projekata je potaknuti što veći broj žena da misle na svoje zdravlje i učiniti vidljivim žene borce koje nisu odustale od života. Jer, ko može bolje od njih ohrabriti i svojim primjerom pokazati da se vrijedi boriti i da je dobar život moguć i poslije raka dojke.

Centralni dio događaja, svakako, obilježila su predavanja čije su učesnice – Nela Hasić, Regionalna direktorica Udruženja Think Pink i Selma Krifica-Čoloman, poznatija na društvenim mrežama kao Big Mama, utjecajna influencerica, tiktokerka, glumica, voditeljica i poduzetnica ukazale su na prevenciju karcinoma dojke, istakli su važnost pregleda i samopregleda, očuvanja mentalnog zdravlja… Posebne emocije kod prisutnih izazvala je Selmina priča, koja je snagom, istrajnošću iz svih nedaća izašla kao pobjednica.

Na druženju nisu izostavljene promocije, pokloni, degustacije, networking, muzički performans.

Projekat su podržali:

– Oficijelni partner: Kozmetika Catrice

– Prijatelji projekta: Violeta (We care, Lasta), Golden Rose, Prirodna kozmetika Gloria, bioten, Jeruzalem Ormož, Jana

OSTATAK FOTOFRAFIJA POGLEDAJTE OVDJE