Zajedno za ljepotu, zajedno za ozdravljenje

Zajedno za ljepotu, zajedno za ozdravljenje

U septembru ove godine, kompanija Orbico pokrenula je društveno odgovornu kampanju s ciljem širenja svijesti o raku dojke. Kampanja je omogućila svim kupcima brendova Max Factor, Bourjois Paris, Bruno Banani, s.Oliver, Women’secret i Christina Aguilera da se pridruže borbi protiv ove opake bolesti. Tokom perioda od 1. do 30. septembra 2023., svaka kupovina proizvoda ovih brendova predstavljala je i donaciju za podršku borbi i prevenciji raka dojke. Partneri ovog projekta CM i DM su podržali ovu kampanju i omogućili  kupcima da postanu neizostavan i važan sudionik u ovom humanitarnom naporu usmjerenom na borbu protiv raka dojke.

Kompanija Orbico je, u sklopu “Race for the Cure” utrke, koja je održana 1.10. u Sarajevu, s ponosom donirala sredstva u iznosu od 15.000 KM Think Pink organizaciji, čiji je rad već godinama posvećen podršci oboljelima od raka dojke, te unaprjeđenju prevencije i liječenja. Kreiranjem Orbico tima za sudjelovanje u utrci, na čelu sa direktoricom Marinom Nevrt, kompanija je omogućila svojim zaposlenicima, njihovim porodicama, partnerima i drugima, da zajedničkim snagama pruže dodatnu podršku ovoj nadasve važnoj organizaciji kroz prikupljanje registracija za “Race for the Cure” utrku.

Kroz društveno odgovorno poslovanje, kompanija Orbico nije samo demonstrirala svoju posvećenost borbi protiv raka dojke, već je i postavila primjer kako udruženim snagama možemo ostvariti značajan napredak u prevenciji i liječenju ove ozbiljne bolesti. Poruka kampanje Zajedno za ljepotu, zajedno za ozdravljenje ostaje jasna, samo zajedničkim snagama možemo postići izvanredne stvari.

Regionalna direktorica organizacije „Think pink – zajedno smo jedno“ Nela Hasić izrazila je zadovoljstvo rezultatima kampanje koji su pokazali zajedničku posvećenost borbi protiv karcinoma dojke, ali i društvenu odgovornost brojnih građana koji su podržali naša zajednička nastojanja i prepoznali važnost borbe protiv raka dojke najčešće dijagnosticirane zloćudne bolesti kod žena. Istaknula je i zahvalnost timu kompanije Orbico koji je sa puno posvećenosti i razumijevanja pristupio ovoj našoj zajedničkoj kampanji podizanja svijesti o raku dojke.