Jesenje namirnice uz koje možete izgubiti kilograme

Jesenje namirnice uz koje možete izgubiti kilograme
Jesen je sjajno godišnje doba koje obiluje mnogim sezonskim namirnicama i baš svaku od njih moguće je iskombinirati na razne načine i pripremiti ih u savršenim obrocima. Još kada znamo da uz pomoć njih možemo izgubiti neželjene kilograme, nema boljeg, zar ne?

Kada je riječ o gubitku težine, dijeta ima veću ulogu i utječe na vaše zdravlje više nego što možete zamisliti. Stoga je bolje umjesto da se oslanjate na nisko kaloričnu hranu koja ne zadovoljava vaš apetit ili okusne pupoljke radije odaberete sezonske, zdrave i ukusne namirnice. Na svoj popis za kupovinu stavite namirnice koje ćemo vam spomenuti u nastavku i pokušajte ih kombinirati u svojim obrocima. Rezultati će biti vidljivi veoma brzo.

Kruške

Kruška srednje veličine teži otprilike šest grama. Na prvu se ne čini baš nešto “vrijedna”, no kruška je izvrsna, jer sadrži vlakna pa će vam regulirati probavu i spriječiti nadutost trbuha.

Šipak ili nar

Iako je malen, šipak je namirnica izuzetno bogata vlaknima i jedna od najvažnijih hranjivih tvari koja može utjecati na gubitak težine. Budući da hrana bogata vlaknima pomaže da zadržite osjećaj sitosti, nećete se dovesti u situaciju da konzumirate sljedeći obrok prije reda. Očišćeni šipak možete ponijeti na posao i može vam poslužiti kao zdravi snack. Njegove su bobice zdrave i osvježavaju. Također, ima i drugih recepata i načina na koje možete konzumirati ovu zahvalnu namirnicu.

Brusnice

Brusnice u bilo kojem obliku veoma su popularna namirnica i svi oni koji paze i žele jesti zdravo imaju ih na svom jelovniku. I dobro je poznato da su zbog svojih nutritivnih vrijednosti namirnica koja pozitivno utječe na naše zdravlje. Također, pokazalo se da su brusnice izvrsne za gubitak kilograma odnosno sjajno potpomažu topljenju tjelesnih masti.

Slatki krompir

Slatki krompir. Bogat je vlaknima, regulira šećer u krvi. Pomaže vam u borbi protiv neželjenih kilograma.

Jabuke

Samo jedna velika jabuka nudi 5,5 grama vlakana. Jabuke sadrži pektin pa nemate bojazni uz njih. Možete u njima uživati tokom cijele sezone i tako regulirati svoju težinu.

Kadulja

Kadulja je jedna od onih biljaka koja je dobrodošla kao dodatak u svim klasičnim, ali i onim opjevanim receptima. Divno je što je ona iskoristiva, osim kao dodatak jelima i kao umirujuća namirnica koja pomaže u radu probave.

Cimet

Miris i okus cimeta sinonim su za zagrijavanje u ovim hladnim jesenjim danima. Možete ga dodati u svaki recept. Jedno od svojstava ovoga začina je da stabilizira apetit i pomaže u sagorijevanju tjelesnih masnoća. Pokazalo se da cimet djeluju u regulaciji razine šećera u krvi, suzbijanju problema s crijevima, ali i da izvrsno potiče rad metabolizma.

Bundeva

Bundeva je apsolutna vladarica jeseni i ako već niste, pravo je vrijeme da počnete uživati u njoj jer joj je sada sezona, piše fashion. hr

Prokulice

Namirnica s visokim udjelom vlakana s visokim vlaknima u Bruxellesu su biljka bogata hranjivim tvarima koje čine ukusnu i popratnu posudu. Osim što su veliki izvor vlakana, uklanjaju toksine iz organizma, odličan su izvor vitamina i bogate su omega-3 kiselinama.