Danijela Šantić: Baveći se ljepotom, potičemo ženu da vjeruje u sebe

Danijela Šantić: Baveći se ljepotom, potičemo ženu da vjeruje u sebe

 20 godina uspješnog poslovanja kompanije Avon

Kompanija Avon u našoj zemlji ove godine obilježava 20 godina uspješnog rada. Uz planetarnu posvećenost potrebama vjernih kupaca ova kuća pruža konstantnu podršku kampanjama vezanim za borbu protiv raka dojke i nasilja nad ženama, kao i očuvanju planete…

 „Bolji svijet za žene je bolji svijet za sve“

Kompanija Avon u BiH ove godine proslavlja 20 godina uspješnog rada i poslovanja. Direktorica ove firme Danijela Šantić naglašava kako ne postoji univerzalna formula uspjeha, ali da se, prema njenom iskustvu, ključni elementi, ipak, izdvajaju..

– Kvalitetan proizvod, jasan cilj i snažan tim. Naš uspjeh prije svega leži u relevantnoj i konzistentnoj misiji – misiji osnaživanja žena, visokokvalitetnim proizvodima po pristupačnoj cijeni, te velikoj i jedinstvenoj zajednici Avon Dama i Lidera koji promovišu naše proizvode i timu zaposlenih koji je svakodnevno posvećen ostvarivanju poslovnih ciljeva i misije kompanije. 

Inovacije i kvalitet

Već  gotovo 140 godina kompanija Avon udovoljava željama i potrebama kupaca, nudeći inovativne proizvode visokog kvaliteta.

– Ponosni smo na naše proizvode koji su postigli uspjeh širom svijeta. Izdvajam ANEW kolekciju za njegu kože i Renewal Power serum s nagrađivanom patentiranom tehnologijom Protinol™ za koju smo osvojili i srebrnu Edison nagradu za inovaciju – u segmentu napredne njege lica. Ovogodišnji apsolutni hit na tržištu BiH je Avon Hydramatic ruž za usne, mat ruž koji ne isušuje jer sadrži hijaluronsku jezgru, a koji je osvojio Global Beauty Award 2023. godine u kategoriji proizvoda za usne.

U ovom mjesecu Avon će predstaviti i svoj novi parfem  Far Away Beyond the Moon koji će, očekuju, oduševiti i nove kupce…

– Eleganciju, uz posebnost i luksuz po pristupačnim cijenama, donosi i ova čarobna bočica. Jedinstvenost ovog parfema je u aromama cvijeta Belle de Nuit, koji cvjeta samo pod svjetlošću mjeseca.

Kompanija Avon poznata je i po društvenoj odgovornosti…

–  Podržavajući brojne inicijative pružamo doprinos borbi protiv raka dojke i nasilja nad ženama, kao i očuvanju planete. U okviru našeg Fonda za borbu protiv raka dojke u lokalnu zajednicu usmjerili smo više od 470.000 KM. Kroz Fond za borbu protiv nasilja nad ženama smo do sada podržali rad Sigurnih kuća u našoj zemlji s više od 60.000 KM. U oktobru, mjesecu borbe protiv raka dojke, kao i novembru, kada obilježavamo 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama, imat ćemo posebne kampanje za dizanje svijesti o ovim problemima. Iskoristit ću priliku i pozvati sve da podrže našu misiju kupovinom proizvoda s rozom vrpcom ili znakom beskonačnosti čiji prihodi idu u naše fondove.

Bolji svijet

Jačanje prisustva na tržištu, nastavak na polju inovacija, te dosljednost u misiji osnaživanja žena naša sagovornica ističe kao ciljeve kompanije…

– Upravo smo lansirali novu kampanju, te poslovanje nastavljamo pod sloganom Vjeruj u svoju moć. Baveći se ljepotom, potičemo ženu da vjeruje u sebe. Zaista, u svakoj od nas leži nevjerovatna moć. Bolji svijet za žene je bolji svijet za sve – kaže na kraju Danijela Šantić.