Posljednje pripreme za početak 29. Sarajevo Film Festivala

Posljednje pripreme za početak 29. Sarajevo Film Festivala

Pripreme lokacija za održavanje 29. Sarajevo Film Festivala u punom su jeku. U ljetnom kinu Coca-Cola, jednoj od najatraktivnijih festivalskih lokacija, podignuto je najveće filmsko platno u regiji.

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo u toku je postavljanje Festivalskog trga, a počelo je i dekorisanje ulica.

29. Sarajevo Film Festival 11. augusta otvorit će film POLJUBITE BUDUĆNOST (KISS THE FUTURE) u režiji Nenada Čičina-Šaina. Film će biti prikazan u sklopu programa Open Air.

Od 11. do 18. augusta, u datumima održavanja 29. Sarajevo Film Festivala, u filmskim projekcijama na otvorenom imat će priliku uživati i publika u Mostaru u Tuzli.

Projekcije u Mostaru se održavaju četvrtu godinu zaredom, a od ove godine po prvi put i u Tuzli, zahvaljujući partnerstvu s kompanijom Bingo Group.

Filmovi iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Mostaru će biti prikazivani u dva termina: u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar (plato Plaza Centra) u 21:30 sati te u kinu Cineplexx Plaza Mostar s početkom u 18 sati, dok u Bingo Ljetnom kinu Tuzla na Trgu slobode projekcije počinju u 20:30 sati.

Program u Mostaru i Tuzli također počinje 11. augusta filmom otvorenja 29. Sarajevo Film Festivala, POLJUBITE BUDUĆNOST.