August u vašem kalendaru

August u vašem kalendaru

Ovo trebate vidjeti, posjetiti, kupiti

L’Oréal Paris Elseve Bond Repair njega

 

L’Oréal Paris Elseve Bond Repair njega prije šamponiranja za sve tipove oštećene kose. Formula obogaćena limunskom kiselinom obnavlja veze unutar vlasi kose.

L’Occitane

Piling gel za tuširanje Citrus Verbena

 Pjenušavi žele za tijelo nježno čisti i pilingira kožu pružajući joj svilenkasti osjećaj. Rastapajućom teksturom pruža trenutni osjećaj svježine. Obogaćen ekstraktima citrusa i verbene iz Provanse, kožu ostavlja namirisanom svježim i energizirajućim notama. Pogodno za svakodnevnu upotrebu. L’Occitane trgovine možete pronaći u: ARIA centru u Sarajevu, Delta Planetu u Banjoj Luci. U sklopu Plaza parfumerija u Tuzli i Sarajevu (Mercator centar Ložionička).

 29. Sarajevo Film Festival

Svečano otvaranje 29. Sarajevo Film Festivala planirano je 11. augusta, svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu i nizom događaja koji će joj prethoditi. Podsjećanja radi, festival je jedan od prominentnijih i većih filmskih festivala u jugoistočnoj Evropi. Posjetite glavni bh. grad ovog mjeseca i uživajte u čaroliji.

Tuzla – grad slanih panonskih jezera

Tuzla je jedini grad u Evropi koji ima slana jezera i jedini grad na svijetu čija se slana jezera, kupalište i plaža nalaze u centru grada. To su jezera u kojima se nalazi mineralima bogata slana voda, koja se slanim bunarima crpi ispod zemlje. Salinitet vode odgovara morskoj vodi i iznosi 30-40 gr/l. Pored užitka u kupanju u vodi, ova voda ima i ljekovita svojstva, pogotovo u liječenju steriliteta, reumatskih i disajnih oboljenja. Unutar kompleksa nalaze se plaže i uređeni prostori za zabavu djece i prostor za fitnes…

Šeširi su apsolutno broj jedan modni dodatak za svaku ženu!

beautiful girl in straw hat sitting on ground near lake

Pored toga što se sa slamnatim šeširom osjećamo profinjeno i elegantno, on itekako ima i svoju praktičnu stranu, te nam tako služi i za zaštitu od jakih sunčevih zraka. Također, prisutni su i klasični detalji poput vječno omiljene mašne ili trakice, a koji će poslužiti kao tačka na i baš svakom našem modnom izdanju.