Zašto biste trebali koristiti Google Pay?

Zašto biste trebali koristiti Google Pay?

Jačajući digitalno i bezgotovinsko plaćanje na tržištu, kompanija Mastrecard se pobrinula da građanima BiH ponudi i dugo očekivani Google Pay, koji je u svijetu dostupan već 12 godina. Tako da od sada i korisnici Mastercard kartica u našoj zemlji imaju na raspolaganju još jedan brz, jednostavan i praktičan beskontaktni način plaćanja – mobilni novčanik Google Pay koji mogu instalirati na svoje Android ili WearOS uređaje. Zašto biste trebali koristiti Google Pay?

Zato što je jednostavno

Zamislite dan prepun aktivnosti, od odlaska na posao, na sastanak, na ručak, preko kupovine poklona za nekog dragog, ujedno i zasluženog čašćavanja sebe, do odlaska na večeru, možda u kino i na kraju kući. Takav dan bio bi prilično sadržajan, ali često biste morali da vadite platnu karticu iz novčanika. Sada platnu karticu možete da imate na telefonu, pametnom satu ili fitness narukvici i to u vidu Google Pay mobilnog novčanika koji je uvijek nadohvat ruke.

Zato što je praktično

Google Pay je u suštini aplikacija u koju smještate digitalnu verziju svoje Mastercard platne kartice. Na taj način, telefon postaje sredstvo plaćanja i to tako da ga jednostavno prislonite na POS terminal, isto onako kao što već plaćate beskontaktnim karticama, ali je sada proces plaćanja mnogo brži i jednostavniji. Uz Google Pay, kupovinu možete obavljati bez fizičkog dodirivanja zaslona, umetanja kartica, unosa PIN koda, a čak nije potrebna ni internetska veza.

Zato što je sigurno

Mastercard platforma štiti podatke korisnika kartica zamjenom brojeva računa jedinstvenim alternativnim brojem kartice ili „tokenom“ koji se mijenja sa svakom transakcijom, a ne postoji ni mogućnost dvostruke naplate, čak iako se mobilni uređaj dva puta prisloni uz POS terminal. Kada koristite svoj mobilni uređaj tokom transakcije, prodavnici se daje token, a ne stvarni broj kartice. Za potrošače i trgovce na malo, svaka kupovina obavljena Mastercard karticom koristeći Google Pay nudi sve prednosti i sigurnost transakcija koje imate sa fizičkom Mastercard karticom, samo je prvi način plaćanja mnogo praktičniji i lakši.

Zato što je IN

Mobilni novčanici su novi trend koji ima sve kvalitete da preraste u klasiku. Korištenjem mobilnih novčanika kao što je Google Pay ili mobilnih novčanika banaka – samo potvrđujete svoj status trendsetera, i ne, ne govorimo samo o tome da možete mnogo lakše da iznesete sve mikro tašne u koje realno, samo telefon može da stane.

Zato što možete odmah da uživate u najboljem dijelu kupovine

Najbolji dio svake kupovine je – uživanje u onom što ste kupili ili platili. Bio to koncert do koga ste se dovezli taksijem koji ste platili mobilnim novčanikom, ili uživanje sa prijateljima u omiljenom kafiću pored rijeke uz kafu i kolače koje ste platili mobilnim novčanikom, ili nešto treće. Jedno je sigurno uz Google Pay mobilni novčanik sa digitalizovanom Mastercard karticom, brže stižete do najboljeg dijela.

Google Pay mobilna plaćanja su trenutno dostupna korisnicima Mastercard kartica dvije banke: NLB Banka Sarajevo i NLB Banka Banja Luka.