Žene praštaju više od muškaraca

Foto: Freepik

Nevjerojatni rezultati nedavno provedenog istraživanja kažu kako bi danas čak šest od 10 žena oprostilo svom partneru do čak tri greške, ali čak 9 od 10 muškaraca nogiralo bi svoju partnericu ako ga prevare samo jednom. Ovo su 3 najčešća razloga toliko drastičnih razlika u stavovima

Muški je ego puno osjetljiviji nego naš, zbog čega su puno posesivniji. Muški ego jednostavno ne može podnijeti udarac prevare. U pravilu, muškarci imaju veću tendenciju ponašati se kao da posjeduju svoje partnerice i zato većina muškaraca ne može podnijeti pomisao da je njihova partnerica spavala s nekim drugim. Žene pak puno gore reagiraju na emocionalne prevare nego na fizičke. Je li moguće da su muškarci spremni odbaciti godine ulaganja u vezu nakon jedne (vjerojatno glupe) pogreške samo zbog svog ponosa? A da su žene u stanju sagledati nevjeru realnije? Vjerojatno.

Žene češće nego muškarci imaju problema sa samopoštovanjem. Može li naša sklonost da pređemo preko prevare biti zbog puno dubljeg razloga kao što je nisko samopoštovanje? Nedavno istraživanje pokazalo je da 3 od 4 žene kažu da im nedostaje samopouzdanja, u usporedbi sa 57% muškaraca. Jedno drugo istraživanje otkrilo je da, kada žene navrše 35, postoji samo jedan slobodan muškarac na svakih sedam žena pa nas možda i to prisiljava da se držimo svog frajera bez obzira koliko je ponekad teško. Žene su puno realnije i objektivnije. Da, ljudi varaju. I nemojte nas pogrešno shvatiti, to je pogrešno i užasno boli kada se dogodi. Ali možda mi djevojke znamo da nije sve crno ili bijelo i da to ne mora uvijek biti razlog za prekid i možda možemo prijeći preko toga jer to nije kraj svijeta. Naučnica Catherine Hakim kaže upravo to. Kao društvo moramo biti tolerantniji u pogledu avantura i ponekad one čak mogu biti i nešto dobro. Ako se smatra da se mnoge od njih brzo završe i da je dobar brak i dalje dobar, trebali bi malo olabaviti po tom pitanju kao recimo Francuzi, Italijani ili Španjolci. Kontroverzno? Apsolutno. Realno? Možda. (Cosmopolitan.hr)