PLUTAJUĆI KONCERTNI SPEKTAKL „PIANOTRON“ DOLAZI U BIH

PLUTAJUĆI KONCERTNI SPEKTAKL „PIANOTRON“ DOLAZI U BIH

MUZIČKA MAGIJA ZVJEZDANA RUŽIĆA OVE SUBOTE U KRAVICAMA

Ostalo je još nekoliko dana do održavanja jedinstvenog muzičkog spektakla „Floating Concert @ Kravica Waterfall“, koji će se predstojećeg vikenda održati u Bosni i Hercegovini! Ove subote, 08.07., sa početkom u 15 sati, nagrađivani pijanista iz Hrvatske, Zvjezdan Ružić predstaviće svoj solo projekat „Pianotron“ ispod jednog od najljepših vodopada u Bosni i Hercegovini, a koji je uvršten na listu 15 najspektakularnijih kupališta na svijetu. Prisutnu publiku u Parku Kravica očekuje vrhunska muzička produkcija događaja, koncertni klavir u vrijednosti od 200 hiljada eura, led ekrani i koncertni spektakl na plutajućoj platformi. Čovjek Orkestar, kako ga nerijetko zovu, priprema pravu muzičku poslasticu, uz svoje autorske numere i dobro poznate svjetske hitove muzičkih legendi u njegovim aranžmanima.

Jedinstveni „Pianotron” je sastavljen od tri instrumenta – klavira, mellotrona i 6 pedala na kojima ovaj inovativni umjetnik unaprijed isprogramira zvuk, koji kasnije pokreće udarcem noge. Koliko god to nemoguće zvučalo, Zvjezdan sva tri instrumenta svira istovremeno i po tome je prepoznatljiv i jedinstven muzičar na ovim prostorima. Uprkos tehničkoj kompleksnosti ovakvog izvođenja, numere „Pianotrona“, oduševljavaju publiku, gdje god da Zvjezdan nastupa.

Zvjezdan ističe da s nestrpljenjem očekuje subotu i nastup u BiH, na jedinstvenom prirodnom dragulju – vodopadu Kravica!

„Izuzetno sam sretan što imam priliku nastupiti pred publikom u Bosni i Hercegovini, ispod jednog od najljepših vodopada na svijetu. Prisutnoj publici obećavam muzičko putovanje koje će pamtiti i rado ga se prisjećati. Tijekom koncerta, koji će trajati oko 90 minuta donosim idealnu kombinaciju autorskih numera, kao i nekoliko meni posebno dragih, svjetski poznatih hitova muzičkih legendi. Radujem se susretu s publikom i s velikom euforijom čekam subotu te pozivam sve da budu dio ovog, meni posebnog, muzičkog događaja“, poručuje poznati pijanista.

Yamaha Europe specijalno za Zvjezdanov nastup donosi skupocjeni koncertni klavir u vrijednosti od 200 hiljada eura, jer je upravo Zvjezdan njihov zvanični umjetnik i brend ambasador za cijeli svijet. Ova jedinstvena muzička čarolija će trajati 90 minuta, a za sve posjetioce Parka Kravica ovaj koncert će biti potpuno besplatan.

Više od 3000 gledalaca prisustvovaće ovom multimedijalnom muzičkom spektaklu na vodopadu Kravica, koji će se snimati s 14 kamera, uz impozantne LED ekrane i projekcije na njima.

Zvjezdan Ružić je uspio napraviti ono što rijetkima pođe za rukom – pronašao je svoj orginalni muzički izražaj, kojim nadilazi već poznate muzičke forme i stvara svoj muzički – Pianotron stil.

Zvjezdan je vrhunski pijanista što potvrđuje čak pet osvojenih prestižnih diskografskih nagrada Porin te 6 strukovnih nagrada Status Hrvatske glazbene unije za najboljeg jazz pijanistu u Hrvatskoj. Uz brojne saradnje i bogat diskografski repertoar, koji je ostvario s eminentnim muzičarima hrvatske scene, Zvjezdan je do sada publici predstavio čak šest autorskih albuma. U svojoj bogatoj biografiji bilježi saradnje s 2 Cellosom, Massimom Savićem, Josipom Lisac, Tonijem Cetinskim i mnogim drugim muzičkim imenima.

Očekuje nas neponovljiv muzički i multimedijalni spektakl, koji će se pamtiti. Vidimo se 08.07. u 15 sati na „Floating Concert @ Kravica Waterfall“,  kada nam Zvjezdan Ružić i njegov „Pianotron“ donose pravu muzičku magiju, koja se ne propušta!

Najave na Instagram stranici:

https://www.instagram.com/p/CtKAqzHsG45/?hl=en

https://www.instagram.com/p/CtJPaF1u4yW/?hl=en

Youtube linkovi:

https://youtu.be/yNRUNouOWGE

https://youtu.be/XEcn8UAQyEI

https://youtu.be/alLAiOjjk7Y