Jeste li za jedan ljetni Pink cheesecake?

Jeste li za jedan ljetni Pink cheesecake?

Iskoristite sezonu trešanja kako biste napravili jednu posebnu verziju omiljenog cheesecakea. Recept za ovo ružičasto zadovoljstvo pronađite u nastavku.

SASTOJCI ZA CHEESECAKE S trešnjama:

– 150 grama keksa
– 90 grama maslaca
– 400 grama bijele čokolade
– 350 grama krem sira
– 300 grama trešanja
– 200 ml slatkog vrhnja
– 1 velika kašika šećera po potrebi

PRIPREMA CHEESECAKEA S trešnjama:

  1. Kekse sameljite u procesoru ili izmrvite. Otopite maslac, dobro ga pomiješajte s keksima i zatim tu smjesu utisnite u okrugli kalup promjera 20 centimetara. Pritisnite smjesu ravnim dnom čaše ili neke druge ravne kuhinjske posude kako biste smjesu maksimalno utisnuli u kalup. Nakon toga kalup stavite u frižider na 45 minuta.
  2. Trešnje operite i očistite. Izblendajte ih u pire ili pire napravite štapnim mikserom. Ako slučajno nemate ni blender ni štapni mikser, trešnje narežite na sitne komadiće i pospite jednom velikom kašikom šećera. Pustite ih da odstoje 20-ak minuta kako bi omekšale, a zatim ih dobro zgnječite viljuškom. Rezultat neće biti isti kao i kod blendanja, ali kolač će i dalje biti jednako ukusan.
  3. Čokoladu natrgajte na kockice i zalijte je vrelim slatkim vrhnje. Dobro promiješajte i pustite da se smjesa malo ohladi i stisne. Zatim u nju umiješajte krem sir koji ste prije malo razradili, a naposljetku i pire od trešanja. Sve miješajte lagano i obavezno ručno, nikako mikserom.
  4. Ulijte smjesu u kalup, malo poravnajte špatulom i ostavite da se hladi preko noći, minimalno 15 sati. Tortu možete staviti i u zamrzivač pa je poslužiti kao sladolednu tortu.

SAVJETI:

– s obzirom na to da ova torta ima vrlo mekanu teksturu, nemojte preskakati hlađenje jer je nećete moći normalno rezati i servirati

– ne koristite “light” nemasne krem sireve za tortu, nego obavezno uzmite punomasnu varijantu jer se u suprotnom krema neće dobro stisnuti

– ako vam se torta nije dobro stisnula, prije serviranja stavite je u zamrzivač na sat vremena

Prijatno!