Kokosovo ulje – sve što vaša kosa treba

Kokosovo ulje – sve što vaša kosa treba

Kada govorimo beauty ritualima, oni koji se tiču kose zasigurno su pri vrhu liste jer samo zdrava i njegovana kosa je lijepa kosa. Ono što se nerijetko dogodi je da usprkos brojnim kvalitetnim kozmetičkim preparatima, naša kosa u jednom trenutku počne izgledati loše te gubi na postojanosti, što znači da je baš tada pravi trenutak za posezanjem odličnih rješenja iz prirode.

Kokosovo ulje je ulje koje ima različitu primjenu, sve od jela pa do beauty aspekata, a kada govorimo o kosi, definitivno se radi o preparatu koje ima blagotvorno djelovanje. Kokosovo ulje osim za ljepotu, može poslužiti i kao lijek za određene bolesti vlasišta te sadrži antibakterijska svojstva koja su i više nego poželjna. Kada govorimo o sastavu ovog ulja, treba spomenuti kako obiluje masnim kiselinama, kao i antioksidativnim svojstvima koja su odlična za njegu vlasišta, a imate li problema s perutom ili preranim otpadanjem kose, kokosovo ulje odličan je saveznik u borni protiv spomenutih nuspojava, a kako bismo vam što više približili ovo sjajno ulje, u nastavku smo izdvojili nekoliko faktora koji ga čine najboljim odabirom za vašu kosu.

Imate li problema s rastom kose, odnosno želite li što prije doći do željene dužine, kokosovo ulje hrani korijen te sprječava ispadanje, a kako biste postigli maksimalne rezultate, ulje je potrebno koristiti dva do tri puta sedmično. Osim što potiče rast vlasišta, kokosovo ulje temeljito hrani i obnavlja kosu koja je nakon korištenja sjajna, podatna i zdrava, a odlično je za sve tipove, i ravnu i kovrčavu kosu, piše fashion.hr

Ono što je jedna od najvećih prednosti ovog ulja je činjenica kako štiti kosu od vanjskih utjecaja te stvara svojevrstan zaštitni sloj, što je odlično boravite li duže vremena pod suncem. Kokosovo ulje pronalazimo u brojnim preparatima, ali i kao poseban proizvod pa ga možete koristiti na više načina, a najviše se preporučuje onaj prirodni čisti ekstrakt ulja. Također, s kokosovim uljem možete kombinirati i različite maske za kosu te ubaciti još pokoji sastojak koji će imati pozitivno djelovanje te vašoj kosi podariti sjajan i zdrav izgled.