STIHOVI FRAJLI KAO ŽENSKO BOEMSKO UTOČIŠTE 

STIHOVI FRAJLI KAO ŽENSKO BOEMSKO UTOČIŠTE 

Osvojena nagrada “Oskar popularnosti” za pjesmu “Tamburaši”

Dobro veče stari dobri tamburaši” riječi su pjesme kojom su Frajle već osvojile publiku širom regiona, a na manifestaciji Oskar popularnosti 2023. koja je održana u Banjoj Luci osvojile su nagradu za najbolju pop pjesmu u prethodnoj godini. Pjesma koja se već uveliko svira na koncertima i izaziva najljepše emocije, opravdano je ponijela ovu nagradu kao priznanje za dugogodišnji doprinos muzici na ovim prostorima.

Njegujući prepoznatljiv stil, članice grupe Frajle vladaju muzičkom scenom već godinama, a svakom novom pjesmom uspijevaju da potvrde status istinskih kreatora. Autori pjesme “Tamburaši” koja je već proglašena ženskom, boemskom himnom, su Jelena Buča i Vladimir Uzelac. Prepoznavanje od strane publike je ono što Frajle svakako imaju, dok priznanje od strane javnosti dolazi i u vidu ove prestižne nagrade.

“Emocija koju dijelimo sa publikom je nešto što je najvažnije i što nam potvrđuje da se pjesmom zbližavamo i proživljavamo zajedno sve ono što ona donosi. Nagrade koje dolaze uvijek prijaju, istovremeno i obavezuju da budemo još kreativnije i da podarimo još puno dobrih pjesama koje će stvarati najljepše emocije”, iskrene su Frajle nakon dobijanja nagrade.

Dok uz svaku notu pjesme slike same nadolaze, jedinstvene i predivne kakve jesu, Frajle su ponovo uspjele da prenesu iskrene emocije brojnoj publici koja se prepustila uživanju u melodiji koja budi uspomene. Stihom  “još sve pesme naše nisu ispevane” članice benda The Frajle ponovno iskazuju autentičnost i istinsku veličinu svog stvaralaštva. I dokazuju upravo to, da snaga ženskih stihova i magije posjeduje trajnost, dok će nježniji spol sada uz čuveno “ajde onu našu” imati priliku da stvara i neke nove uspomene.

Frajle će u maju imati niz koncerata u Tuzli (23. maj), Mostaru (25. maj) i Sarajevu (26. maj), karte se mogu kupiti putem platforme kupikartu.ba.