Šta je u torbi moderne žene?

Šta je u torbi moderne žene?

Torbica više nije samo modni dodatak, već kao i odjeća šalje određenu poruku o nama. Osim toga, i način na koji nosite torbu govori dosta toga o vama i vašoj ličnosti. Stručnjakinja za govor tijela, Lillian Glass, posmatrajući reviju PRADE, Louisa Vuittona i Céline, uočila je kako svaki dizajner oblikom i načinom nošenja torbi je poslao određenu poruku

Ženska torba oduvijek je bila prava mala riznica raznih potrepština koje bi nam mogle zatrebati tokom dana. Kozmetički preparati, brojni ključevi, rokovnici samo su neki od naših malih pomoćnika koji čine da tokom cijelog dana ostanemo dotjerane, organizirane i produktivne. Danas su ženske torbe veće i teže, jer se u njima, pored svevremenskih karmina i papirnih maramica, nalaze i dodatni predmeti bez kojih moderna žena ne bi trebala izlaziti iz kuće.

Dezodorans

Žene su uvijek u akciji, a akcija sa sobom donosi i znojenje. Dezodorans putnog pakiranja zauzima veoma malo mjesta u torbi, a uz njega ćete se osjećati svježe i mirisno.

Bežične slušalice

Život bez muzike bio bi nemoguć. Muzika nas opušta, izaziva različite emocije i omogućava nam da se opustimo, ali i povećava našu produktivnost. Zahvaljujući bežičnim slušalicama možemo nesmetano obavljati više poslova u isto vrijeme.

Vlažne maramice

Ono što bi svakako trebali uvijek imati u svojoj torbi su vlažne maramice. Kad god vam zatreba voda da biste nešto oprali, a pored vas je nema, vlažne maramice će spasiti stvar. Idealne su za rješavanje problema razmazane šminke, prljavih ruku, prolivene kafe ili brisanje prašine na uredskom stolu.

IQOS

IQOS, sa svojim savremenim dizajnom savršeno se uklapa u sadržaj svake torbe moderne žene koja želi da cigarete zamijeni boljom alternativom. A uz to, osim što je bolji za same korisnike, IQOS proizvodi drastično manje štetnih materija, nema dima i ne šteti ljudima u vašoj okolini. Proizvodi duhansku paru koja sadrži znatno niži nivo štetnih materija, što znači da ima manje štetnog utjecaja na zrak oko tebe i drugih ljudi, u poređenju sa cigaretama. Svakako, treba imati u vidu da ovaj proizvod nije bez rizika, jer oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost.

Eksterna baterija za telefon

Zašto je dobro imati eksternu bateriju? Pa, sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste na cesti s pokvarenim automobilom i hitno trebate nazvati mehaničara, a mobitel vam je prazan. Ili da prijateljici morate javiti da kasnite na dogovor, a nemate s čim.

Žvakaće gume

Neki ljudi provedu pola dana izvan kuće, piju kafu i jedu vani, te ne mogu uvijek nakon toga oprati zube. Osim što se tako narušava vaša dentalna higijena, tu je i loš zadah koji uvijek ostavlja pogrešan dojam o vama. Zato biste uvijek uz sebe trebale imati jedno pakiranje žvakaćih guma.

Foto: Freepik

Promo