Nataša Petrović: Na sve što dolazi i prolazi gledam kao na nisku bisera

Nataša Petrović: Na sve što dolazi i prolazi gledam kao na nisku bisera

Nekadašnja voditeljica TV Pink već tri godine uspješno vodi Agenciju za marketing i promociju Signature. Ponosna je na rezultate svog tima, uživa u slobodnim trenucima jednako kao i u poslu, a posebno se raduje prazničnim danima…

FOTO: Muamer Kolar za LADIES IN

Piše: Zana KOLOŠ-MULABDIĆ

– Neka od mojih najljepših sjećanja vezana za televiziju ostala su u godinama u kojima je ona, za mene lično, bila prostor kreativne igre i stvaranja, a uspjeh rezultat posvećenog rada i odgovornog odnosa prema poslu. Promjene koje s vremenom neminovno dolaze, utjecale su na moju poziciju i želje, ali ne na stav i odnos prema sebi i životu. Htjela sam ostati razigrana u unutrašnjem svijetu i slobodna da djelujem u skladu sa zdravom logikom i uvjerenjima. Tako sam od 2019. godine osnivač i direktor kreativne agencije za marketing i promociju Signature. Za kreativca, po vokaciji diplomiranog ekonomistu, s više od 15 godina iskustva u medijima, PR-u i marketingu, ovakva poslovna odluka bila je prirodan i logičan slijed – kaže na početku razgovora za naš magazin Nataša Petrović, nekad omiljena voditeljica i autorica emisija različitog formata Televizije Pink.

U posljednje tri godine, kaže,  poslovni put Signature agencije obilježen je uspjesima, kvalitetnim idejama i vrhunskom realizacijom zamišljenog…

Potpis je važan

– Rad mojih saradnika i mene, kao full service marketing agencije, rezultirao je različitim uspješnim projektima, koje sa zadovoljstvom, velikom strašću i istom onom posvećenošću vodimo za one koji dijele slične vrijednosti. Menadžerski tim Olimpijskog centra Jahorina naš je prvi poslovni saradnik i  jedan od nekoliko cijenjenih poslovnih prijatelja. Potpis je važan, zato svoj stavljamo na zdrave i dobre poslovne prilike, na odnose koji počivaju na poštovanju i istini, u kojima smo svrsishodni i posvećeni jedni drugima i onome što radimo, a zajedno bolji i snažniji.

Kaže da se svakog dana budi sa istom željom – da joj nijedan dan života ne bude prosječan..

– Odnosno, da ga ne doživljavam tako. Vjerujem da se takvi dani svima nama dese, ali ne treba dozvoliti da se ponavljaju. Smatram da je za čovjeka rutina ubitačna. Moja priroda zahtijeva promjenu i pokret.

Voljeti sebe

Naglašava kako se relaksira pružajući drugima ljubav i podršku, te da je mudro složila životne prioritete…

– Za mene su najvažniji i najvredniji oni trenuci koje dijelimo s voljenim ljudima. Kada ne bih imala vremena za to, smatrala bih da nešto ne radim kako treba i bila bih spremna na promjenu. Moj krug bitnih osoba nije mali, a u mom srcu i životu ima prostora da bude veći. Radim na tome. Jedan od rituala za uživanje koji ne propuštam u svakodnevici je smijeh. Oduvijek sam težila da ne moram da se ograničavam u sitnim svakodnevnim užicima kao što su slasni zalogaji i da pri tome ne moram da gledam na sat i iščitavam hranljivi sastav na ambalaži. Zato treniram. Ne tako redovno. Na treningu ne gledam na sat i ne brojim kalorije koje sam izgubila. Dobro se osjećam u svom tijelu i u svojoj koži. Njegujem se od 20-ih i kažu mi da lijepo starim. Svjesna sam prolaznosti i nikada nisam mijenjala nešto na sebi. Važno mi je da prepoznajem sebe u ogledalu, ali i da me prepoznaju oni koji me dugo nisu vidjeli. Ne bih voljela da moje lice jednog dana ne bude moje. Pobornik sam svega što će vam pomoći da više volite sebe – kaže Nataša i dodaje:

–  Na sve što dolazi i prolazi gledam kao na nisku bisera. Sve što radim to i živim, što živim na tome i radim, tako da ne podvlačim crtu između privatnog i poslovnog. Razlikujem samo osjećaj zadovoljstva ili nezadovoljstva. A, trudim se biti zadovoljna. Svake godine moje su želje iste, da nam srca i domovi budu radosni, da budemo bolji i pažljiviji prema sebi, bliskim osobama i širem okruženju i prirodi.