Novembar u vašem kalendaru

Home » Novembar u vašem kalendaru

Ovo trebate vidjeti, posjetiti, kupiti…

Super kaša – izaberite svoj omiljeni okus

Ukusna i nutritivno bogata, zobena kaša je idealan brzi obrok. Dr. Oetker Super kaša – brz, jednostavan, a istovremeno nutritivno izbalansirani obrok koji vam daje energiju. Neovisno o ubrzanom životu, priuštite sebi nekoliko minuta za cjelovit obrok koji će vam pružiti osjećaj sitosti, potrebne hranjive sastojke i energiju, za doručak ili između drugih obroka… Izaberite svoj omiljeni okus i krenite u dan veselo i poletno.

 Noć otključanih tajni

Radnja romana uvlači čitaoce u svijet trgovine agarom, drvetom koje, kada je inficirano virusom postaje skuplje od zlata i platine i, pogotovo na crnom tržištu, dostiže vrtoglavo visoke cijene. U liku Herr Azera prikazane su devijantne osobine bogatog kolekcionara, čije megalomanske želje rastu, postižući kulminaciju kada, od trgovaca bijelim robljem kupuje djevojčicu radi različite boje njena dva oka. Drži je u kući kao kćer, ali je njeno kretanje strogo ograničeno, te je, zapravo, u zlatnoj krletki kao rijetka zvijer. On je doživljava kao još jedan egzemplar u svojoj kolekciji rariteta.

Čari Nacionalnog parka Una

U periodu između klasičnih ljetnih i zimskih odmora malo više vremena posvetite upoznavanju top destinacija BiH. Na krajnjem zapadnom dijelu BiH, prostirući se na 19.800 hektara, Nacionalni park Una, raj za ljubitelje prirode, ponudit će vam na pogled spektakularne vodopade Štrbački buk i Martinbrodske slapove. Kada je lijepo vrijeme, park se može istraživati u čamcu, a u ovo doba godine jednostavno šetajte, ili vozite bicikl.

Modilac – mliječna formula za dojenčad

Jedinstven sastojak u Modilac Doucea proizvodima je laktoferin, protein majčinog mlijeka, koji doprinosi jačanju imuniteta, prevenciji dijareje, jačanju crijevne mikrobiote, te metabolizmu željeza. Ovi proizvodi sadrže i omega kiseline, probiotike i prebiotike čime predstavljaju pažljivo izbalansirane mliječne formule.

Mirisne svijeće

 Još jedna mala jesenja radost je i miris omiljene svijeće koji se širi našim domovima, te tako stvara i unutrašnje jesenje okruženje. Miris narandže, cimeta ili vanilije jedan je od onih bez kojih je jesen nezaobilazna…