Uz ovih sedam pravila ormar vam nikad više neće biti neuredan

Svako jutro proživljavate isti stresan scenarij – ormar pun odjeće, a vama se čini da nikad nemate ništa za obući? Imamo rješenje! Pridržavajte se ovih pravila i riješite se zauvijek jutarnjih drama sa svojim ormarom.

1. Napravite generalku

Počeci su uvijek teški, tako je i s organizacijom vašeg ormara. Odvojite vremena (puunoooo vremena) i pregledajte svaku stvar koju imate u ormaru. Podijelite ih na četiri hrpe: za baciti, za popraviti, za prodati i ono što ćete zadržati. Ne smijete dopustiti da vas obuzmu osjećaji – ako nešto niste nosili duže vremena (osim ako nije riječ o nekom vintage komadu koji vam je ostatak vaše garderobe sakrio od vas) vjerojatno više ni nećete.

2. Nastavite s uređivanjem ormara

Jedini način kako izbjeći da se haos vrati nakon što ste pospremili jest da svaki put kada kupite nešto novo, bacite nešto staro. Okrutno, znamo, ali to je za vaše dobro.

3. Zaradite na onome što ne želite više

Prodajte odjeću koja vam više ne odgovara ili vam se ne sviđa, bolje ćete se osjećati ako odete u shopping s novcima koje ste zaradile od stare odjeće.

4. Organizirajte ormar po kategoriji i boji

Najprije razvrstajte odjeću po kategorijama zimsko/ljetno, zatim dugi/kratki rukav itd. Kada ste to napravili, razvrstajte predmete po boji unutar svake kategorije. Sve će vam biti ljepše i preglednije, a i ujutro će vam biti lakše naći ono što tražite.

5. Uložite u urednost

Jednobojne vješalice će pridonijeti općem dojmu urednosti vašeg ormara, a osim toga kupite i kutije pomoću kojih ćete razvrstati veš, čarape i modne dodatke.

6. Ne zaboravite cipele

Cipele je zapravo najbolje držati u njihovim originalnim kutijama (pogotovo ako ih ne nosite često), naime one ih čuvaju od prašine, a istovremeno im dopuštaju da “dišu”. Kako ne biste otvarali desetak kutija za cipele svako jutro u potrazi za onima koje želite obući, označite kutije s naljepnicama sa slikama ili opisima cipela da si skratite muke, piše Cosmopolitan hr.

7. Pazite na svoje skuplje komade

Kada uložite više novaca u neki odjevni predmet, onda ga i održavajte skladno tome. Dizajnerske torbice čuvajte u platnenim vrećicama, koje ih čuvaju od prašine, i napunite ih novinama ili papirom kako ne bi izgubile oblik.