Pet malih jesenjih radosti u kojima trebamo uživati svakodnevno

Home » Pet malih jesenjih radosti u kojima trebamo uživati svakodnevno

Jesen je u punom jeku – lišće mijenja boje, temperature su niže i u zraku se osjeti onaj “jesenji” miris. Ovo godišnje doba mnogima je omiljeno te je idealno za svakodnevno uživanje u ovim malim jesenjim radostima

1. Ispijanje omiljenog čaja

Jabuka i cimet, borovnica, brusnica i šumsko voće samo su neki od okusa koji nas uvijek podsjećaju na jesen. Uz šoljicu ovog finog toplog napitka skoro pa možemo “okusiti” jesen te je idealan način za opuštanje.

2. Paljenje najdraže mirisne svijeće

Još jedna mala jesenja radost je i miris omiljene svijeće koji se širi našim našim domovima te tako stvara i unutarnjejesenje okruženje. Miris narandže, cimeta ili vanilije jedan je od onih bez kojih je jesen nezaobilazna.

3. Šetanje parkom

Potpun doživljaj jeseni osjeti se šetnjom. Parkovi su prepuni drveća čije lišće mijenja boje, a polako i tlo postaje dom otpalog lišća. Za uživanje u bogatstvu jesenjih boja dovoljna je kratka šetnja koja ima i relaksirajući učinak.

4. Izležavanje pod mekanom dekicom

Nakon šetnje vrijeme je za odmaranje na kauču pod mekanom dekicom. Upravo tada šalica omiljenog čaja najbolje odgovara. Odvojite malo vremena za sebe, odmorite se i uživajte u toplini pahuljaste dekice i finog napitka, piše zadovoljna.hr.

5. Gledanje jesenjih filmova

Svako od nas ima omiljene filmove, serije ili knjige za kojima posežemo tokom jesenjih večeri. Upravo uz njih ćemo još lakše osjetiti taj ugođaj i još slađe ćemo zaspati. Naravno, pečenje pita i savijača od jabuka je nezaobilazno. Ne svakodnevno, ali jesen je savršeno vrijeme za često uživanje u ovim slasnim desertima kojima rijetko tko može odoljeti.