Sanja Bošnjak: Spoj tradicionalnog s modernim

 „Proizvodnja nakita je zaista složen posao, a put od ideje do proizvoda zahtijeva mnogo vremena“

Sanja Bošnjak iz Mostara je 32-godišnja magistrica ekonomije i vlasnica brenda Sabos Jewelry, koji je nastao iz ljubavi prema nakitu. Izrađen je od srebra 925 i 18 karatne pozlate u kombinaciji s materijalima kao što su biseri, cirkoni, sedef i konci. Svaka ideja ima svoju priču koja je pretvorena u opipljivi proizvod, čiji je cilj izmamiti osmijeh na licu svim ženama, kako bi se osjećale posebno, što je ujedno i slogan njihove kompanije Uvijek posebna.

– Sve je krenulo iz hobija, tako što sam nakit krenula raditi za sebe. Brzo je postao prepoznatljiv što me navelo na ideju da krenem s dizajnom i proizvodnjom većih količina – kaže Sanja ističući da Sabos Jewelry prati svjetske trendove, ali ujedno kreira nakit s motivima historijskih građevina. Naime, radi se o spoju tradicionalnog s modernim.

– Proizvodnja nakita je zaista složen posao, a put od ideje do proizvoda zahtijeva dosta vremena. Ideja je prva stavka kreiranja novog proizvoda, koja uz grafičkog dizajnera, te iskusne zlatare, postane dostupan proizvod našim kupcima. Potrebno je aktivno pratiti trendove i tržište.

Putovanja joj otvaraju vidike, omogućavaju upoznavanje različitih kultura i trendova koji su joj ujedno i inspiracija, ali i život u svakodnevici kojim upoznaje okolinu u kojoj stvara nakit, te osluškuje želje kupaca.

– Trenutno smo isključivo bazirani na proizvodnju i prodaju nakita, kao i širenje asortimana i prodajnih mjesta, no s obzirom da volim modu i dizajn, nije isključeno da se nekad nećemo baviti i nekim drugim dizajnerskim proizvodima.

Jačanje brenda

– Svakodnevno radim na kreiranju novih proizvoda, širenju prodajnih mjesta, te marketinškim aktivnostima jačanju brenda – u smislu prepoznatljivosti kao vodećeg regionalnog brenda nakita. U tržnom centru Mercator u Mostaru nalazi se naše vodeće prodajno mjesto, no dostupni smo i u nekoliko zlatara širom Bosne i Hercegovine, ali i putem webshopa Sabos.ba, te Orea Bazaar.