MALI MESS OTVARA KONCERTNA PREDSTAVA „PJEVA MI SE PJESMA“ – SVI SU POZVANI!

Home » MALI MESS OTVARA KONCERTNA PREDSTAVA „PJEVA MI SE PJESMA“ – SVI SU POZVANI!

Mali MESS će u subotu 01. oktobra u 12 sati na Trgu Jurislav Korenić otvoriti koncertna predstava „Pjeva mi se pjesma“, u produkciji Teatra Poco Loco, koji će se najmlađoj publici predstaviti i sa još dvije predstave „Bajka za van; Crvenkapica, vuk i baka“, i „Priča mi se priča: Crvenkapica“ obje u režiji Renate Carola Gatice. Teatar Poco Loco iz Hrvatske kao umjetnička organizacija koja je u manje od tri godine postojanja ostvarila velike rezultate te kontinuirano okuplja profesionalne glumce, muzičare, redatelje, dramaturge, vizualne umjetnike i dramske pedagoge pobrinut će se za pjesmu i ples malih Messovaca i Messovki uz važne pouke.

Otvaranje Malog MESS-a je jedinstveni program šesteročlanog benda koji će publiku pozvati na putovanje kroz pjesme o likovima iz bajki. Svaki element koncerta osmišljen je kako bi pozvao djecu na interakciju s ciljem poticanja čitanja kod najmlađih, kao temelja za poticanje mašte i kreativno izražavanje. Koncert će se održati 01. oktobra, na Trgu Jurislava Korjenića u 12:00 sati.

 „Bajka za van“ je mali ludi pozorišni događaj, gdje mali gledatelji sa slušalicama na ušima uživaju u muzici, prate priču i šeću šumom koju glumi park. U tu veselu i duhovitu šetnju vode ih omiljeni likovi iz bajke: Crvenkapica, Vuk i Bakica. Mali gledatelji će uživati u ljepoti Velikog parka, udisati svježi zrak i trčati, plesati, bojiti, klofati, vješati, pjevati, tražiti i pronalaziti. Predstava će se odigrati 02. oktobra, u Velikom parku u 12:00 i u 16:00 sati.

“Priča mi se priča”  jedinstven je pozorišni projekat za najmlađe. Profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih muzičara i animirane ilustracije, čitaju poznate i manje poznate priče u formatu koncertnog čitanja čime se želi istaknuti važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja. Predstava je prilagođena djeci sa poteškoćama u razvoju i na programu je 03. oktobra, na Maloj sceni „Sead Bejtović Malecni“ Pozorišta mladih Sarajevo u 11 sati i u 12 sati i 30 minuta.

Ulaz na sadržaje Malog MESS-a je besplatan uz obavezne ulaznice koje se mogu preuzeti u prostorijama MESS-a, Maršala Tita 54/I od ponedjeljka 26. septembra.

Više informacija o sadržajima ovogodišnjeg Festivala MESS na zvaničnoj stranici www.mess.ba