NAJUPEČATLJIVIJI MODNI TRENUCI KRALJICE ELIZABETH II: Voljela je jarke komplete, ali i suptilne detalje poput broševa

Home » NAJUPEČATLJIVIJI MODNI TRENUCI KRALJICE ELIZABETH II: Voljela je jarke komplete, ali i suptilne detalje poput broševa

Kraljica Elizabeth II preferirala je jarke boje i ekscentrične asesoare, ali s razlogom. Izdvajamo najbolja modna izdanja najdugovječnije britanske vladarke.

Svijet se oprašta od kraljice Elizabeth II koja je preminula u četvrtak u svom domu u Balmoralu u 96. godini, nakon 70-godišnje vladavine.

U tih sedam decenija na tronu, nije bila samo šefica države, već i modna ikona, nadahnjujući, iznenađujući i oduševljavajući svojim kraljevskim stilom koji je evoluirao usporedo s njenim fazama istorijske vladavine.

Od haljina iz 50-ih do šarenih vunenih kaputa, Elizabeth II uvijek je znala kako da ostavi utisak. Jednom je izjavila kako je “morala biti viđena da bi joj se vjerovalo“, pa odatle njena sklonost ka ekscentričnim asesoarima i jarkim bojama, piše wall.hr.

Na dužnosti je bila vjerna broševima, šeširima i lakovanim salonkama. Monarhinja je svoj pristup odjevanju tretirala prema pažljivo osmišljenoj formuli, poput uniforme (u poznijim godinama voljela je komplete), ali svi su komadi bili tradicionalno ženstveni. Kao i ostatak kraljevske porodice, uglavnom je birala britanske dizajnere.