Huawei 5G Roadshow posjetio Mostar, Banja Luku i Sarajevo: Novi proizvodi i rješenja za održivu digitalnu transformaciju

Home » Huawei 5G Roadshow posjetio Mostar, Banja Luku i Sarajevo: Novi proizvodi i rješenja za održivu digitalnu transformaciju

Kamion je dio putujuće izložbe pod nazivom „Lighting up the future“

Tehnološki gigant, kompanija Huawei ove sedmice je u Mostaru, Banja Luci i Sarajevu predstavila 5G kamion u kojem su prikazana posljednja digitalna rješenja nastala primjenom 5G mreže. Posjetitelji Roadshow-a imali su priliku zakoračiti u budućnost i iz prve ruke iskusiti Huawei proizvode razvijene za razne industrije, uključujući rudarstvo, obrazovanje, zdravstvo, ISP-ove i maloprodaju. Osim toga, ovo je bila jedinstvena prilika da se posjetitelji upoznaju sa timom stručnjaka vodeće kompanije u ICT sektoru tijekom evropske turneje koja se odvija pod motom Lighting up the future.

„Kompanija Huawei je više od deset godina prisutna na bosanskohercegovačkom tržištu, a ono što nas posebno raduje su uspješne saradnje i komunikacije sa telekom operaterima, različitim organizacijama, univerzitetima, te svima iz naše industrije. Kao i prethodnih godina, cilj ovogodišnjeg Huawei 5G Roadshow-a jeste približiti posljednje tehnologije korisnicima, naravno, sa fokusom na 5G tehnologiju. Osim jedinstvenog face to face doživljaja, želimo korisnike upoznati s novim tehnologijama poput 5G-a, umjetne inteligencije i računarstva u cloudu jer će upravo ove tehnologije postati  temelj održivog ekonomskog razvoja. Raduje nas veliki broj posjetitelja u sva tri grada, te se nadam da su posjetitelji uživali u ovom nesvakidašnjem događaju.“, izjavio je Zećir Kasumić, PR direktor za Huawei BIH.

5G kamion demonstrirao je mogućnosti novih tehnologija koje će postati naša svakodnevica poput – potpune automatizacije rada, digitalne komunikacije na multi-cloud-u, Internet stvari (IoT) te umjetne inteligencije koja će u domaćinstvima potpuno promijeniti i olakšati svakodnevni život.

Huawei će i u budućnosti nastaviti razvijati inovativna rješenja za različite scenarije i sektore, gradeći pojednostavljene, pametne i ekološki prihvatljive ICT infrastrukture i stvarajući novu vrijednost zajedno s kupcima i partnerima.

Demo kamion kompanije Huawei nalazi se na evropskoj turneji koja će obuhvatiti više od 40 evropskih gradova. Turneja je počela u martu ove godine, a trajat će do oktobra, otkrivajući najnovije Huawei inovacije u oblasti digitalizacije i upravljanja energijom.