Regionalna premijera filma KORZET

Home » Regionalna premijera filma KORZET

Regionalnom premijerom filma KORZET austrijske rediteljice Marie Kreutzer, večeras u 21:30 sati, u Narodnom pozorištu Sarajevo, it će nastavljeno prikazivanje filmova iz Takmičarskog programa – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala. Film je svjetsku premijeru imao na Filmoskom Festivalu u Cannesu, u okviru programa Un Certain Regard.

Imperatorica Elizabeta Austrijska slavljena je zbog svoje ljepote i uspostavljanja modnih trendova. Ali “Sisi” 1877. slavi četrdeseti rođendan i da bi održala imidž prisiljena je da sve više steže svoj korset. Dok je Elizabetina uloga, protivno njenoj volji, svedena na nivo dekoracije, zbog njene gladi za znanjem i strasti prema životu, sve manje joj odgovara život u Beču. Elizabeta putuje u Englesku i Bavariju, gdje posjećuje bivše ljubavnike i stare prijatelje u potrazi za uzbuđenjem i svrhom njenog mladog života. Svjesna da je čeka budućnost puna strogo ceremonijalnih obaveza, Elizabeta se pobuni protiv vlastitog prenaglašenog javnog imidža i smišlja plan kako da zaštiti vlastitu zaostavštinu.

Režija: Marie Kreutzer
Uloge: Vicky Krieps, Florian Teichtmeister, Katharina Lorenz, Jeanne Werner, Alma Hasun, Manuel Rubey, Finnegan Oldfield, Aaron Friesz, Rosa Hajjaj, Lilly Marie Tschörtner, Colin Morgan