Opustite se uz masažu lica kod kuće!

Home » Opustite se uz masažu lica kod kuće!

Masaža lica predstavlja najbolji način za podmlađivanje i opuštanje kože lica i mišića. Također ova vrsta masaže trenutno podiže raspoloženje služi za ublažavanje stresa. Međutim većina ljudi jednostavno nema dovoljno vremena da svake nedjelje odlazi u salon ljepote na profesionalnu masažu. Sasvim je moguće njene čari osjetiti i u svom domu. Donosimo vam ovom prilikom mali i praktičan vodič za masažu lica kod kuće.

Prije nego što počnete sa masažom lica, potrebno je da:

Očistite lice blagim sredstvo za čišćenje. Koža mora da bude čista prije masaže. Odaberite kvalitetno ulje za masažu. Za suhu kožu možete koristiti ulje badema ili argana. Za masnu kožu odaberite ulje jojobe ili grožđa. Za kožu sklonu aknama upotrijebite ulje sjemenki šipka. Za osjetljivu kožu odaberite ulje aloe vere. Umjesto ulja za masažu možete upotrijebiti kvalitetnu hidratantnu kremu. Obavezno temeljno operite ruke prije masaže.

PRVI KORAK – MASAŽA ČELA

Prste obje ruke savijte u zglobovima i postavite na čelo, tačno između obrva. Nježno ih povlačite na gore prema liniji kose, a zatim bočno prema sljepoočnicama. Uradite to uz efekat struganja. Ponavljajte ovaj postupak 5 puta.

DRUGI KORAK – MASAŽA REGIJE OČIJU

I ovog puta je potrebno da savijete prste u zglobovima i da masirate prvo područje ispod očiju, od sljepoočnica do ugla nosa. Sljedeći potez je masaža iznad očiju od ugla nosa ka sljepoočnicama. Možete povezati ova dva poteza i kružno tretirati regiju oko očiju. Pet krugova je sasvim dovoljno.

TREĆI KORAK – MASAŽA OBRAZA

Savijene prste u globovima postavite na obraze, u blizini nosa. Nježno pritisnite i povucite potez preko obraza ka ušima. Ponavljajte pet puta.

ČETVRTI KORAK – MASAŽA REGIJE USANA

Napravite uz pomoć kažiprsta i srednjeg prsta slovo V. Savijte na regiju usta tako da vam kažiprst bude iznad gornje usne a srednji prst ispod nje. Nježno pritisnite i povucite potez ka ušima. Ponavljajte pet puta, piše ženskiportal.rs

PETI KORAK – MASAŽA BRADE

Zglobove prstiju koji su savijeni postavite na liniju ivice, a zatim uz lagani pritisak povucite potez na gore, u isto vrijeme. Potez treba da slijedi liniju ivice do podnožja ušiju. Ponavljajte pet puta.