Žene u farmaciji – tema koja je obilježila prvo ljetno Ladies In druženje u Tuzli

Ljetna Ladies In sezona obećava novo, drugačije i posebno druženje za poslovne žene

U prelijepom enterijeru Loft Terrace u Tuzli održan je Ladies In event. Tema koja je obilježila ovaj uspješni bh. događaj je Žene u farmaciji.

Foto: Muamer Kolar

Farmaceutska industrija je veoma specifična, izuzetno regulirana i prožeta potrebom za stalnim ulaganjem u kvalitet i razvoj novih proizvoda.

Cilj eventa bio je potaknuti javnu raspravu o položaju i ulozi žena u nauci, popularizirati karijere u važnim naučnim područjima kao što je farmacija. Gošće su imale priliku čuti iskustva uspješnih bh. naučnica koje su ostvarile perspektivne karijere u farmaciji…

O temi su govorile Amela Gazibegović, direktorica Ibn Sina apoteka, Dajana Čolić, Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona, Esmeralda Dautović – Kamberović, profesorica na Farmaceutskom fakultetu i potpredsjednica Komore magistara farmacije FBiH.

Ispred farmaceutske kompanije Alkaloid, sponzora dobrodošlice, obratila se prof. dr. Lejla Mešalić koja je ukazala na važnost reproduktivnog zdravlja žena, te istakla važnost preparata Alkaloida Skoplje Premama duo – koji se pokazao izvanredno.

Naravno, ni ovoga puta na Ladies In druženju nisu izostavljene promocije, pokloni, degustacije, vrhunska muzika sjajnog Denisa Hadžića, odlična zabava i networking, jer sve je to ono što Ladies In zajednicu čini onim što jeste.

Generalni pokrovitelj – Jana

Sponzor dobrodošlice – Alkaloid

Važnost temi, također dali su prijatelji projekta:

– Swarovski

– Neutrogena

– Zada

– Lasta

– La PIEL

– ketering restoran Royal

– Red bull

– Loft Terrace