Janarta – inspirativni modni brend

Home » Janarta – inspirativni modni brend

Studio JANARTA i dizajnerica Janja Stijepić već dugi niz godina djeluju na području kostimografije, mode i dizajna. JANARTA je modni brand osnovan 2010. Projekti na kojima je JANARTA ostavila svoj pečat su reklamni i muzički spotovi i brojni drugi projekti sa područja scenografije, kostimografije, mode i dizajna.

Od mnogobrojnih projekata ističu se:

Dizajn kostima za spot i pjesmu „Rane“ Dino Merlin , kostimografija i stajling za pjesmu „Putujem“ Armin Muzaferija, dizajn kostima za pjesmu „Ne sudi ljudima“ Eldin Huseinbegović, dizajn kostima za pjesmu i spot „Osluškujem“ Slađana Mandić, dizajn kostima za spot i pjesmu „Studen vodo“ Armin Muzaferija, dizajn kostima za spot i pjesmu „Džehva“ Armin Muzaferija, Kostimografija za spot i pjesmu „Evo srcu mome radosti“ Divanhana, dizajn kostima za spot i pjesmu „Pustinja“ Neno Murić  i  mnogi drugi projekti.

Također, kreacije sa potpisom JANARTA se ističu i u pozorišnoj umjetnosti sa zapaženim kostimografijama.

Danas studio JANARTA djeluje kao samostalni kreativni studio u kojem se posvećeno dizajniraju i izrađuju custommade svečane haljine, odjela, vjenčanice, kostimi i scenska odjeća.

2019. godine glumica Maja Izetbegović nosila je haljinu dizajnerskog studia JANARTA. 2021. godine glumica Helena Vuković na premijeri filma „Deset u pola“nosila je haljinu sa potpisom JANARTA.