Parfemi s mirisom mora uz koje ljeto traje zauvijek!

Home » Parfemi s mirisom mora uz koje ljeto traje zauvijek!

Spadate li u one kojima nikad nije dosta mirisa mora i ljetnog ugođaja, ovo su parfemi na koje trebate obratiti pažnju

U ljetnim mjesecima prelazimo na parfeme nešto laganijih kompozicija i prozračnih nota koje osvježavaju. Uz tradicionalne varijante poput onih od citrusa ili zelenog čaja, neki se odlučuju i za one s mirisom svježine mora.

Parfemi s aromom mora su postali popularni tokom devedesetih godina prošlog stoljeća, a parfemska industrija ih od tada ne prestaje proizvoditi.

Među prvim parfemima ovog tipa su svakako kultni Acqua di Gio brenda Giorgio Armani te L’Eau d’Issey brenda Issey Miyake, čija popularnost već desetljećima ne prestaje. Štoviše, mnogi ih još uvijek biraju kao svoje signature parfeme.

Nakon osamdesetih godina i ere teških i opojnih mirisa, na red je došla dominacija onih koji evociraju čistoću i svježinu. Danas smo za vas izdvojili parfeme upravo iz ove kategorije, s posebnim naglaskom na one koji donose miris mora i specifičnog ljetnog ugođaja.

Na tržištu ćete tako pronaći one koji posebno naglašavaju miris soli, morske trave, pijeska ili plaže, ali i one koji kombiniraju nekoliko takvih elemenata.