La Biosthétique preparatima za kosu  uz ispravnu ishranu do zdrave kose

Home » La Biosthétique preparatima za kosu  uz ispravnu ishranu do zdrave kose

La Biosthétique BiH u suradnji sa EN Akademija-frizerski studio, održali su jedinstvenu edukaciju       08., 09. i 10. juna u Sarajevu s frizerima BiH pod nazivom ‘’ WONDERBLOND’’. Ovom prilikom su predstavljeni proizvodi za bojenje i  njegu kose, koji uz ispravnu ishranu daju kosi zdraviji i izuzetan sjaj.

Misija brenda La Biosthétique „Different from others“ (drugačiji od svih ostalih) i moto EN studija- akademije  „Za dlaku bolji“ i ovaj put su se potvrdili tokom ove edukacije.

Nadine Dörschner – internacionalni La Biosthétique edukator, Eldin Nuhić – stilista, edukator i frizer, te Indira Kruščica – Sales Manager za La Biosthetique BiH, zajedno sa  BiH frizerima predstavili su koncept novih tehnika  bojenja kose i novu kolekciju pastelnih nijansi za ljeto WONDERBLOND.

Gost seminara, Kenan Suljagić – Magistar nutricionizma, upotpunio je edukciju s temom ispravna ishrana za zdravu kosu i zdravo tijelo.

Wonderblond je kolekcija, koja predstavlja treću dimenziju bojenja kose, više od same plave. Uz profesionalni Wonderblond koncept La Biosthétique sada proširuje svoj fascinantan spektar plavih nijansi prekrasnim pastelnim bojama. La Biosthétique Color & Gloss je impresivan tretman bojenja koji je i nježan i bez mirisa s neutralnom pH raziniom. Prirodna ulja poput argana, makadamije i suncokretovog ulja štite i njeguju vlakna kose tokom procesa bojenja.

Frizeri i edukatori su se upustili u uzbudljivu avanturu  umjetnosti novih tehnika bojenja kose, kao što su FOILYAGE, ROOT SHADOW, te otklanjanje stare boje koja se taložila godinama na kosi, s novom kolekcijom Color Convert. Osnovni sastav Color Convert su: Aminokiseline, Vitamin C, Cisteini, Magnezium-sulfat. Ovaj proizvod otapa oksidativne pigmentne boje u kosi, prirodni ton ostaje nepromjenjen, kvaliteta kose je očuvana.

Ekskluzivni kompleksi aktivnih sastojaka / La Biosthétique  razvija posebne komplekse aktivnih sastojaka za svaku situaciju kose i vlasišta kako bi se postiglo održivo restrukturiranje kose i vlasišta. To znači ne samo odmah uočljive i vidljive rezultate njege, već i one dugoročnog djelovanja i liječenje uzroka.

Osnovni cilj njege La Biosthétique: Lijepa kosa raste samo iz zdravog tijela, te smo napravili spoj edukcije kako se ispravno hraniti i koju hranu frizeri trebaju preporuciti svojim gostima u salonu, objasnio je Magistar nutricionizma – Kenan Suljagić

“Kada tražite odgovor za dug život, među prvim savjetima se nalazi ishrana – isto važi i za kosu. Kosa, koža i nokti su ogledalo našeg zdravlja. Najmanje promjene u općem stanju organizma odrazit će se na kvalitetu kose, pa su upravo oni jasni pokazatelj nekih promjena ili nedostatka u organizmu. Da bi kosa što duže sačuvala sjaj, da ne bi dolazilo do opadanja, ispucalih krajeva i lomljenja kose, adekvatna hrana za jaku i bujnu kosu biće vaš najbolji prijatelj. Adekvatnom i pravilnom hranom, te adekvatnim La Biosthétique proizvodima za kosu  utičete na debljinu, brži rast kose, nema prorjeđene kose, kosa je sjajna. Obzirom da je vaša kosa prvenstveno sastavljena od proteina, onda ne treba da vas čudi da je protein najvažnija hranjivi sastojak za jaku i zdravu kosu. B-vitamin, željezo, niacin, Omega-3 masne kiseline, Vitamin C, D, E, Cink. Bademov puter, mandarine, špinat, avokado, paprika, losos, jogurt, to su sve namirnice koje trebamo konzumirati za zdravu kosu. Zapamtite, ključ je postići dobru ravnotežu u ishrani te korištenjem La Biosthétique  preparate, imat ćete jaku i zdravu kosu. “