Maska od jagoda: Jednostavnim koracima do savršene kose!

Home » Maska od jagoda: Jednostavnim koracima do savršene kose!

U današnje vrijeme sve se više žena odlučuje za prirodne, ručno rađene maske, kako za lice, tako i za kosu. Još bolja vijest je što spisak sastojaka od voća i povrća za ovakav jedan poduhvat, se iz dana u dan povećava.

Sezona je jagoda i moramo priznati da one već u startu zvuče kao savršene pomoćnice za regeneraciju suhe kose. Jagode su pune vitamina a pored toga, imaju i dva moćna saveznika kada je suha kosa u pitanju.

Dakle, za pripremu ove maske biće vam potrebna jedna šolja izgnječenih jagoda, jedno žumance i tri kašike neizostavnog maslinovog ulja.

Sve ove sastojke potrebno je fino izmiješati – najbolje u blenderu – a zatim sve to lijepo rasporediti po kosi, pokriti je plastičnom kapom za tuširanje (ili plastičnom kesom, folijom, šta već imate pri ruci) i zatim ostaviti da djeluje nekih pola sata.

Nakon toga biće potrebno samo da dobro operete kosu svojim omiljenim šamponom ali imajte u vidu da je ovu masku ipak bolje isprobati onda kad niste u žurbi. Jasno vam je već da jagode mogu biti malo čudnija “smjesa” za vašu kosu, te stoga mogu zahtjevati i nekoliko ispiranja kako biste ih u potpunosti uklonili sa glave.

No, najvažnije je da će se trud ipak isplatiti i da ćete vi na kraju dobiti mnogo življu i bujniju kosu koja će pritom imati i divan sjaj. A to je, složit ćete se, neponovljiv osjećaj!