Zajedno protiv svih: Evo zašto su starije sestre zakon!

Home » Zajedno protiv svih: Evo zašto su starije sestre zakon!

Sestrinska ljubav je posebna, a žena koja ima stariju sestru treba osjećati veliki ponos jer ima svog anđela čuvara. Imati sestru je jedinstveno iskustvo i toga su svjesne sve žene koje imaju tu sreću, ali imati stariju sestru još je posebnije. Žene općenito dijele posebnu vezu, a sestrinska veza je još jedan nivo više. Način na koji ti i tvoja sestra komunicirate jedinstven je u vašoj porodici, ali sigurno to možete vidjeti i u drugim porodicama.

Postoje neke stvari u vezi sa starijom sestrom zbog kojih bi se svaka žena trebala osjećati sretnicom.

Uvijek se brine za tebe

Tvoja sestra se oduvijek brinula za tebe. Kada ste bile male, roditelji su joj govorili da te treba čuvati i uvijek paziti. Možda si to povremeno mrzila i prigovarala joj da se ponaša poput mame, ali si uvijek u srcu znala da to čini jer te voli.

Daje najbolje savjete

Dok ste odrastale, najvjerovatnije si uvijek tražila pomoć od starije sestre, a njeno mišljenje i savjeti bili su najvažniji. Prošla je kroz mnoga životna iskustva prije tebe, pa je to značilo da je ona bila mudrija. Znaš da će ti uvijek biti važno ono što ti savjetuje starija sestra.

Mogla si biti bezbrižnija u djetinjstvu

U nekim porodicama, mlađe sestre su mogle puno više maštati i raditi više stvari prema svojim željama. Starija sestra morala je biti odgovornija jer je morala biti primjer. Vodila je računa o stvarima, ali to je tebi omogućilo da budeš bezbrižnija.

Dobra si prijateljica zbog nje

Imati sestru ponekad može biti teško tokom odrastanja, ali je tako korisno. Svakako, svađale ste se, ali kad sve bude rečeno i učinjeno, znale ste kako riješiti problem. Koristiš sve što si naučila sa svojom sestrom u odnosima sa svojim prijateljima. Imati stariju sestru omogućilo ti je da shvatiš žensku dinamiku i kako biti iskrena i odana prijateljica, piše žena.hr